Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Stiže nam zima 2015/16!
Zima u Beogradu
Zima u Beogradu: ovako bi trebalo da izgleda - ali CVRC!

Stiže nam zima 2015/16!

Noćas, 22. decembra u 5.48, na vrata Srbije zakucaće zima. Ne toliko hladna kako ume da bude i bez snega, za sada.

Zima nas podseća da će uskoro i kalendar da se obrne, da treba da idemo na klizanje, pijemo čajeve, unosimo dosta vitamina C, nosimo kape, šalove i rukavice.

Zima nam vraća onaj predivan osećaj kada se sami ili sa nekim ko nam je drag ušuškamo ispod ćebeta i jorgana… Zima nam donosi miris kuvanog vina, karanfilića, mirisnog i toplog peciva, domaćih kolačića, toplih supica i neizbežnog kiselog kupusa. Sarma ili podvarak su neka od jela što zimi jedemo u slast.

Probajte da tokom zime ipak ne dobijete stomačić, iako je u ovo doba vreme posnih i mrsnih slava (kalorične su obe vrste menija), a to možete da uradite tako što ipak nećete skroz da se opustite već ćete nastaviti da idete na rekreaciju. Barem tri puta nedeljno.

Kad će proleće?!

Zima nas podseća da je leto još daleko, ali da bi o dugoočekivanom odmoru u toplijim krajevima ipak mogli da porazmislimo i uhvatimo, uvek jeftinije „first minute“ ponude.

Zimi više vremena provodimo uz kompjuter ili TV, pa nas uvek iznenadi ako je program bogat filmovima koji će nas dodatno ugrejati (svakog greje određeni žanr).

Zima je, ma koliko hladna bila, doba praznika pa se potrudite da uprskos problemima koji vas more ipak ne skidate osmeh sa lica.

Za prvi zimski dan meteorolozi najavljuju čak 15 (sunčanih) stepeni pa shodno tome neka vam jutro počne s onom „Zima, zima, e pa šta je“…

Sa zimom ćemo se družiti u narednih 88 dana i noći, sve do 20. marta kada će je smeniti proleće (kome se iz nekog razloga svi obradujemo).

Uživajte u predstojećoj zimi i budite među prvima koji će da uberu skrivene visibabe u 2016.

Ostaje samo pitanje da li i kada će nam (konačno) doći Deda Mraz i ispuniti ono jednu skromnu želju – da živimo malo bolje?! (danubeogradu.rs; foto: Shutterstock)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.