Naslovna » Izlasci » Akcije » Ulica otvorenog srca 2016: Nek nas ljubav greje
Ulica otvorenog srca

Ulica otvorenog srca 2016: Nek nas ljubav greje

U petak, 1. januara 2016, od 12.00 u centru Beograda biće organizovana manifestacija Ulica otvorenog srca 2016.

Za novi dom Prihvatilišta za decu Beograd tradicionalno novogodišnje okupljanje (Beo)građana održaće se pod sloganom „Nek nas ljubav greje“.

Tačno u podne, posetioce će pozdraviti gradonačelink Beograda Siniša Mali, posle čega će uslediti vatromet i karnevalska povorka zabavljača.Za dž

Pored Svetogorske ulice i dela Makedonske (od Takovske do zgrade Doma omladine) Ulica otvorenog srca će se ove godine održati i u Skadarskoj ulici. Na Pjaceti ispred Ateljea 212, „Srpskoj kafani“, ispred zgrade Opštine Stari Grad, Radio Beograda, Kuće Đure Jakšića u Skadarliji, bistroa „Familija“ posetioci će uživati u raznovrsnom zabavnom programu.

Humanitarna akcija

Glavni program za posetioce izvodiće naši poznati glumci i pevači: Neša Galija, dečiji hor „Čarolija“, Leontina, Ivana Negativ, Tijana Dapčević, Marina i Marija Gobović, glumci-pevači: Aleksandra Đoković, Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković i Aleksandar Stefan Radišević, mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Salsa Y Punto – kubanski orkestar, Duvački orkestar…), a deo programa simultano će se izvoditi i u Skadarliji.Ulica otvorenog srca

Kao i do sada, osim što će uživati u brojnim predstavama, koncertima i drugim zabavnim sadržajima, posetioci Ulice otvorenog srca moći će i da se priključe humanitarnoj akciji, i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Humanitarna akcija ovogodišnje Ulice otvorenog srca biće posvećena deci i izgradnji novog i većeg prostora za decu Prihvatilišta Beograd.

Sredstva će se prikupljati kupovinom novogodišnjih čestitki / razglednica koje će ujedno biti i glavno obeležje novogodišnje manifestacije.

U okviru humanitarne akcije, Turistička organizacija Beograda i BS Tours organizuju razgledanje Beograda otvorenim autobusom. Polazak je sa Trga Nikole Pašića u 14.00, a karte po ceni od 400 RSD se mogu kupiti u info centru TOB u Knez Mihailovoj 5.

Prihvatilište za decu, Beograd je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda, koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od sedam do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice. Tokom 57 godina rada, u ovo ustanovi je zbrinuto preko 70.000 dece.

Budite u Ulici otvorenog srca! (danubeogradu.rs)