Naslovna » BG servis » Pažljivo! Sneg, led, vetar!

Pažljivo! Sneg, led, vetar!

Pažljivo hodajte i vozite po ulicama Beograda jer se i narednih dana očekuju padavine, niske temperature, jaki udari vetra, led…

Direktor „Beokom servisa“ Darko Glavaš uputio je apel učesnicima u saobraćaju da vode računa o obaveznoj zimskoj opremi na vozilima i da brzinu prilagode zimskim uslovima na putevima.

– Vlasnike objekata i skupštine stanara podsećamo na obavezu uklanjanja snega i leda ispred objekata i zgrada, kao i na obavezu uklanjanja ledenica sa isturenih delova fasada i krovova iz bezbednosnih razloga. Ekipe javnih komunalnih preduzeća danonoćno su angažovane i u sklopu svojih nadležnosti vode računa o gradskim ulicama i trotoarima – istakao je Glavaš.

S obzirom na to da je u Beogradu na snazi narandžasti meteoalarm, koji podrazumeva jake udare vetra od preko 80 kilometara na sat, Glavaš je pozvao građane da osiguraju predmete na terasama i preduzmu sve mere kako ne bi došlo do povređivanja prolaznika.

Glavaš je, takođe, apelovao na građane da uklone svoja motorna vozila sa tramvajskih šina i uzbrdica kako bi ekipe za uklanjanje snega mogle nesmetano da obavljaju posao.

– Molim sugrađane da svoja vozila ne parkiraju na stajalištima, šinama, kao i mestima kuda prolaze vozila Zimske službe, ali i da se, kada primete takva vozila, pomere sa puta kako bi oni mogli nesmetano da čiste sneg – naglasio je Glavaš. (Beoinfo)