Naslovna » Izlasci » Trg bajki: Proslava pravoslavne Nove godine

Trg bajki: Proslava pravoslavne Nove godine

Proslava pravoslavne Nove godine u Beogradu biće organizovana i na Trgu bajki, a celodnevni program biće posvećen deci.

U kućici ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ 13. januara u 12.00 biće održana dečija radionica pisanja novogodišnjih čestitki, u organizaciji Udruženja samohranih roditelja i dece i sa invaliditetom „Plava školjka“. Kroz radionicu, mališani će imati prilike da nauče kako su se nekada pisale novogodišnje čestitke, a unutrašnjost kućice će biti obložena tekstovima čestitki.Za dž

Od 13.00 do 18.00 na Trgu bajki će uslediti čitanje bajki i pesama, „ekoradionica – Srbijašume“ i izvlačenje dobitnika nagradnih igara. Radionica „Kamičak“ će biti organizovana od 18.00 do 20.00 na kojoj će se izrađivati novogodišnje figurice od koloritne gline. Spajanjem osnovnih oblika, deca će kroz igru i zabavu naučiti tehnike modelovanja na jednostavan način.

U faojeu Male sale UK „Vuk“, od 16.00 do 20.00 biće organizovana radionica Centra za eksperimentalnu umetnost.

Novogodišnja bajka

U Velikoj sali UK „Vuk“ od 16.00 do 20.00 održaće se muzički program i aukcija novogodišnje jelke. Od 16.00 biće organizovan program „Novogodišnja bajka sa horom Čarolija i Leontinom“ a na repertoaru su prigodne novogodišnje i božićne pesme kao i pop rok hitovi 80-ih.

Od 16.30 je aukcija novogodišnje jelke za koju su ukrase pravila deca sa indaliditetom. Organizatori aukcije su pozorište UK „Vuk“ i Udruženje „Plava školjka“ koji pozivaju posetioce da svojom humanošću i dobrotom pomognu razvoju kreativnosti dece i mladih sa invaliditetom.

Od 17.00 sledi nastup grupe Avangarda, zatim od 18.00 nastup dečije rok grupe Masterblasters, reprezentativnog benda „Master Blaster“ škole, prve škole za pop i rok muziku. Od 19.00 na binu će grupa Lavirint sećanja.

Tokom celog dana, na štandovima postavljenim na Trgu bajki, posetici će moći da nauče o starim zanatima kroz radionice i prezentacije Udruženja starih zanata „Naše ruke“, a osam izdavačkih kuća će izlagati izdanja za decu. (danubeogradu.rs)