Naslovna » Izlasci » Shopping » Neverovatni Apple Magic Trackpad 2
Apple Magic Trackpad 2

Neverovatni Apple Magic Trackpad 2

Kada se pojavio prvi Magic Trackpad mnogi su govorili kako jedan takav proizvod nema budućnost, međutim Apple je sve zabrinute Tome demantovao.

Odlična prodaja bila je inicijalna kapsila za ovu kompaniju da ozbiljno krene da radi na nasledniku. Tako je nedavno predstavljen Apple Magic Trackpad 2 koji u potpunosti nudi Force Touch tehnologiju i mnoštvo novih tehnoloških inovacija koje rad za Mac računarima čine posebnim i zabavnim.Promo

Magic Trackpad 2 je za nekih 30% veći od svog prethodnika, ali i daleko funkcionalniji od istog. Neznatno je drugačije dizajniran, međutim ono što ga najviše povezuje sa prvom verzijom je aluminijumsko kućište, vrhunski izbor elektronike i mala debljina.

Njegova gornja površina presvučena je plastikom koja se nalazi i na Magic Mouse 2 mišu, ispod koje je smešten skup senzora (ukupno četiri) koji kompletnu površinu čine osetljivom na dodir, ali i Force Touch tehnologija koja je zadužena za lakše upravljanje sadržajima i bolju interaktivnost.

Multi gestikulacije

Za one koji nisu upućeni Force Touch trackped se prvo pojavio na novom MacBook računaru, a kasnije i kod unapređenih MacBook Pro Retina notebook-ova i odmah se pokazao savršenim u svakodnevnoj upotrebi. To je bio i ključan razlog zašto je Apple odlučio da Force Touch tehnologiju prenese i na novi Magic Trackpad 2 i učini da i vlasnici Mac desktop računara uživaju u sjajnim multi gestikulacijama, odnosno lakšem i jednostavnijem upravljanju sadržajima.

Što se tiče funkcionalnosti Magic Trackpad 2 je zadržao sve funkcije prvog rešenja, ali je opremljen i sa nekim novim u cilju lakšeg rada sa multimedijom i složenim video sadržajima. Tu je levi i desni klik, rotiranje, skrolovanje, kretanje levo-desno, zumiranje, umanjivanje i brzi prelazak sa stranice na stranicu u tab ili full skrin modu.

Sa Magic Trackped 2 mnogo je lakše kretanje kroz stranice i skrolovanje kroz dokumente, čak je i obrada kompleksnih 3D i grafičkih objekata jednostavnija i brža. Super stvar kod ovog proizvoda je i njegovo gotovo trenutno povezivanje sa Mac-ovima, kao i odlično odrađeno grafičko okruženje koje korisniku jasno pokazuje kako funkcionišu sve funkcije.

Magic Trackpad 2 poput kompletne nove Apple-ove periferije dolazi sa integrisanom baterijom čija se radna autonomija kreće u okvirima od mesec do mesec ipo dana. Zanimljiva je činjenica da se baterija za svega par minuta napuni dovoljno da obezbedi jedan komforan osmočasovni rad, a to je moramo priznati veoma važno korisnicima koji su stalno u pokretu.

Ako na ovo kratko izlaganje sada stavimo tačku možemo jasno zaključiti da je Magic Trackpad 2 jedan kompletan i veoma koristan proizvod koji Mac računarima donosi jednu novu dimenziju upotrebljivosti. Istina, cena mu nije mala, ali i uživanje koje donosi ima cenu!

Cena (sa PDV-om): 19.790 RSD

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.