Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SC: Koncert grupe Legende

SC: Koncert grupe Legende

Sava centar je u subotu 20. februara, od 20 časova, domaćin još jednog koncerta grupe Legende, beogradskog benda koji sugrađanima uvek priredi doživljaj za pamćenje.

Repertoar grupe Legende je dobro poznat – prelepe melodije, od starogradskih do etno-popa, ispuniće Veliku dvoranu Sava centra.

Cene ulaznica su 1400, 1600 i 1800 dinara.

Jednostavno – Legende

Grupu Legende čine:

Ivan Milinković – pevač (solista),
Zoran Dašić – kompozitor, tekstopisac, bas-prim, gitara i prateći vokal,
Lazar Marin – gitara i prateći vokal,
Pero Krznanić – bas gitara i prateći vokal,
Želimir Vasić – bubnjevi, udaraljke i prateći vokal i
Predrag Stojković – klavijature, klavir i aranžmani.

Grupa je osnovana u Beogradu 1988. godine, kada Legende objavljuju i svoj prvi album. Prva koncertna sezona počela je na Bogojavljenje, 19. januara 1995. godine, u beogradskom Sava centru, i do februara 2016. godine održano je 54. koncerta u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Sava centru se nastavlja 22 godine neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u istoj dvorani, a zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

Od osnivanja, grupa Legende je održala blizu dve hiljade koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj, Rumuniji…

Grupa Legende je oktobra 2012.godine, u godini jubileja obeležavanja 25 godina uspešnog rada, objavila trostruki disk – „Trilogija“ u izdanju PGP RTS-a, na kome se nalazi 59 najlepših pesama odabranih iz ukupnog opusa rada. Prvi album je objavljen 1988. godine i do sada je izdato ukupno devetnaest muzičkih albuma, jedno DVD izdanje – snimak 1000. koncerta koji je održan 2005. godine, i jedan album sa stihovima pesama Zorana Dašića.

Grupa je dobitnik velikog broja nagrada i priznanja, više Oskara popularnosti, priznanja „Melko“, „Zlatni Melos“, „Zlatni violinski klјuč“ PGP, nagrade Beovizije za muziku za film „Jesen stiže Dunjo moja“, više zlatnih ploča, kao i priznanja za humanitarne koncerte.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković