Naslovna » Izlasci » Festivali » „Dani Italije“ u Delta City-ju, 19. i 20. marta
Dani Italije

„Dani Italije“ u Delta City-ju, 19. i 20. marta

U susret prvom danu proleća, Delta City će i ove godine, u subotu i nedelju, 19. i 20. marta, biti domaćin manifestacije „Dani Italije“ koja je posvećena modi, kulturi i muzici ove zemlje.

Čuvene italijanske kancone, fudbalske animacije, ples uz italo-disko ritmove, lutkarska predstava i škola italijanskog jezika – deo su programa tradicionalne manifestacije koja će obeležiti predstojeći vikend.

Posebno lepa vest za kupoholičare biće popusti na aktuelne modne kolekcije italijanskih brendova, do čak 50%, a Barbolini, Yamamay, Geox, Carpisa, Goldenpoint, Optiplaza i De niro su samo neki od brendova koji za sve posetioce manifestacije obezbedili odlične popuste.

Izdvajamo iz programa:

• Kroz igru i druženje naučite prve reči na italijanskom
Felicità, bacio, mela, acquisto… samo su neke od prvih reči na italijanskom koje će najmlađi posetioci moći kroz igru da nauče u okviru besplatne škole jezika koja će biti organizovana u atrijumu Delta City-ja, u nedelju, 20. marta, od 14.00 do 17.00, u saradnji sa Equilibrio školom jezika.

• Geppeto lutkarska radionica i pozorišna predstava „Priča o vuku i Crvenkapi“
Zagrevanje za radionice italijanskog biće u nedelju, od 12.00, uz lutkarsku radionicu u okviru koje će najmlađi učiti o istoriji pozorišta, tradiciji pravljenja lutki, kao i poreklu i simbolici maski u italijanskom pozorištu.

„Bila jednom jedna devojčica koja je nosila crvenu kapu…“ početak je predstave „Priča o vuku i Crvenkapi“ kojom će biti nastavljeno druženje nakon lutkarske radionice, u nedelju, od 13.00. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.