Naslovna » BG špijun » Exit festival: Magic 2016
Exit festival

Exit festival: Magic 2016

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U sklopu Exit Avanture treći Sea Dance festival će biti organizovan od 14. do 16. jula.

Mesec dana ranije, rEVOLUTION Festival, koji drugu godinu zaredom organizuje Exit Tim u saradnji sa AAA Production, održaće se 3. i 4. juna 2016. godine u Temišvaru u Rumuniji. Već je poznato prvih 28 izvođača na ukupno pet bina, a program predvode britanski alternativni rok heroji Skunk Anansie, grčke metal ikone Planet of Zeus, kao i britanska progressive house legenda John Digweed.

U četvrtak, 7. jula od 19.00, biće otvorene kapije Exit festivala, a svake večeri će 45-50.000 ljudi iz šezdesetak država, prolaziće kroz njih da bi pratili nastupe više od 700 izvođača na oko 20 bina i festivalskih zona!

Prognoze pokazuju da nas očekuje sunčano i toplo vreme tokom festivala.

Da publika Exit Avanture i ove godine bude na centralnom mestu, uz najlepše lokacije, tvrđavu i plažu, pobrinuće se i jedno od najjačih programskih izdanja u istoriji.

Tokom četiri dana i noći na Exitu i tri na Sea Dance festivalu, nastupiće The Prodigy, Skrillex, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa, Hurts, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille, Stereo MC’c, The Vaccines, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Robin Schulz, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Andy C, Maceo Plex, Black Coffee, Banco de Gaia, Cock Sparrer, Paradise Lost, klubovi Nitsa, Tresor, Concrete i Grelle Forelle, te brojni drugi, za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!

Dve glavne bine, mts Dance Arena, Dance Paradise, Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Latino by Aquaviva, Wenti Wadada Positive Reggae, Future Shock, Urban Bug, World Chill-Inn, Gaia Experiment Trance i brojne druge bine i festivalske zone, zajedno sa kampovima Exit Avanture koji su otvoreni 5. a zatvaraju se 18. jula, učiniće još atraktivnijim koncept pravog festivalskog letovanja, jedinim te vrste u celoj Evropi.

Dnevne ulaznice za Exit trenutno koštaju 2.990 RSD za četvrtak, 3.990 RSD za petak, 3.490 RSD za subotu i 3.990 RSD za nedelju, dok će cena na ulazima na festival biti viša.

Exit festival

Festivalske narukvice

Zamena četvorodnevnih vaučera-ulaznica za obavezne festivalske narukvice vrši se na tri lokacije. Prvo mesto se nalazi na zamenskom mestu u centru Novog Sada, ispred Gradske kuće i radiće do četvrtka, u periodu od 17 do 22 časa, a u četvrtak čak do ponoći, gde će vlasnici četvorodnevnih ulaznica moći da ih zamene za obavezne narukvice sa kojima kasnije ulaze na festival.

Drugo dodatno mesto se nalazi u Exit kampu na Štrandu i radiće do četvrtka od 16 do 21 čas, a takođe već rade i glavni zamenski šalteri ispod glavnog ulaza na Petrovaradinsku tvrđavu kod Lovotursa, u periodu od 10 do 20 časova u sredu, od 10 do 03 časova u četvrtak, te od 14 do 03 časova u petak, subotu i nedelju. Prilikom zamene potrebno je prikazati lični dokument radi utvrđivanja državljanstva.

Besplatan prevoz iz Beograda na Exit

Uz slogan „Uživajte odgovorno“, Agencija za bezbednost saobraćaja sa partnerima pruža mogućnost posetiocima festivala da se, putem sajta Exit Trip, prijave za besplatan autobuski prevoz na relaciji Beograd – Novi Sad /do Exita i sa Exita. Broj mesta je ograničen, te se pozivaju posetioci festivala da se što pre prijave.

Takođe, u okviru Safe Zone na Petrovaradinskoj tvrđavi, koja se nalazi ispred Muzeja grada Novog Sada u okviru celine State of Exit, posetioci mogu da dođu do taksi vaučera koje mogu da iskoriste za povratak kući na bilo koju novosadsku adresu.

Exit jedna od najvećih znamenitosti Evrope

Vodeći američki turistički vodič Condé Nast Traveler, izdvojio je Exit kao jedini festival među 50 najznačajnijih turističkih atrakcija u Evropi!

Exit festival je tako stavljen rame uz rame sa Bečkom operom, grčkim Akropoljem, Ajfelovom kulom, Berlinskim zidom, Gaudijevom Sagrada familijom, Mikelanđelovim Davidom, Pikasovom Gernikom, Boljšoj teatrom i mnogim drugim kultnim evropskim znamenitostima i institucijama.

U članku je zabava na Exitu stavljena među najveće užitke koji se mogu iskusiti na starom kontinentu, kao što su krstarenje grčkim ostrvima, skijanje u St. Moricu, poseta Luvru, gledanje španskog flamenka u Andaluziji i Formule 1 u Monaku, posmatranje polarne svetlosti na Islandu, ispijanje piva u Češkoj i Nemačkoj, vožnja kanalima i biciklom u Amsterdamu…

Novi Sad se, zahvaljujući Exitu, u ovom članku našao u društvu vodećih evropskih turističkih gradova kao što su Rim, Pariz, London, Berlin, Atina, Lisabon, Amsterdam i drugi. Njujorški medijski gigant Condé Nast drži najčuvenija izdanja u Severnoj Ameraci, među kojima su i Vanity Fair, Vogue, The New Yorker, GQ, Pitchfork, Wired, te Condé Nast Traveler, dobitnik čak 25 nacionalnih priznanja!

Prestižni časopis podseća i na fenomen nastanka Exita iz studentskog protesta i njegov razvoj u jedan od najvažnijih događaja na svetu! U opisu festivala, reporter Calder Quinn, koji je lično posetio Exit pre nekoliko godina, pominje istorijat i aktivističku istoriju festivala, ističući da je do danas održao snažnu društvenu misiju. Poseban osvrt novinar je napravio na jedinstvenu lokaciju održavanja festivala, Petrovaradinsku tvrđavu, na koju svake godine dolaze posetioci iz cele planete i koja je zahvaljujući Exitu iz turističke anonimnosti postala čuvena širom sveta.

Exit festival je ranije ove godine proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu na portalu „European Best Destinations“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.