Naslovna » Izlasci » Pozorište » Radović: Premijera predstave „Cirkus Mario & Neta“

Radović: Premijera predstave „Cirkus Mario & Neta“

Lutkarska predstava „Cirkus Mario & Neta“ biće premijerno izvedena 25. marta od 20.00 u Malom pozorištu „Duško Radović“.

Predstavu po tekstu Milene Depolo režirao je Dragoslav Todorović, a u autorskoj ekipi su i Irina Somborac (total dizajn – lutke, scena i kostim) i Vladimir Pejković (muzika).

Predstava je zamišljena kao oda marioneti, za koju se može reći da je vrhunac lutkarske umetnosti po izražajnim mogućnostima, preciznosti pokreta i suptilnosti. Poslednja predstava u celosti rađena kao marionetska postavljena je 1994. godine u Beogradu.

„Cirkus Mario & Neta“ je priča sa elementima komedije, potere i melodrame. Smeštena je među akrobate i cirkuske umetnike, što glumcima i lutkarima otvara široko polje za scensku igru.

MP "Duško Radović": Cirkus Mario & Neta

Glavni junak je klovan Mario koji je zabunom pobrkao deci sva slova, i zbog toga ga proganja ambiciozni ali ne baš inteligentni inspektor Fit. Jurnjava se događa u cirkusu i prepliće se sa cirkuskom predstavom u kojoj marionete (akrobate) prikazuju svoje veštine.

Predstavom „Cirkus Mario & Neta“, glumac-lutkar Goran Balančević koji se aktivno bavi i tehnologijom lutaka, proslaviće 35 godina rada u lutkarstvu.

Pretpremijera je 24. marta od 18.00, a prva repriza predstave zakazana je za subotu 26. mart od 17.00. (danubeogradu.rs)

Naziv predstave: Cirkus Mario & Neta. Pozorište: MP „Duško Radović“. Tekst: Milena Depolo (po ideji Dragoslava Todorovića). Režija: Dragoslav Todorović. Total dizajn (lutke, scena, kostim): Irina Somborac. Muzika: Vladimir Pejković. Asistent režije, stručni saradnik na animaciji, povezivanje lutaka: Goran Balančević. Tehnologija lutaka: Darko Ivanović i Goran Balančević. U predstavi igraju: Lako Nikolić, Jelana Ilić, Goran Balančević, Aleksandra Anđelković, Tatjana Stanković i Nenad Radović.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.