Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SKC: Disciplin A Kitschme, 28. maja

SKC: Disciplin A Kitschme, 28. maja

U subotu, 28. maja od 20.30, Disciplin A Kitschme održaće koncert u bašti Studentskog kulturnog centra (SKC).

– Nije jubilej, nije proslava rođendana, ovo je samo veliki koncert najmonolitnije rok pojave na ovim prostorima! Promocija najnovijeg albuma „Opet“. Uz neizbežne vanvremenske bučne hitove Discipline kičme! Za sve nepokolebljive, samodisciplinovane, na distanci od ovisnika o moći i šoping mola! Ne u banci, ne u stranci – u bašti SKC-a 28. maja! – kaže Koja.

Ulaznica za koncert Disciplin A Kitschme 28. maja u Bašti SKC-a košta u promo periodu 1.000 RSD na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim. Prodaja počinje od 18. marta.

Nastala na temeljima kultnog Šarla Akrobate 1981. godine, Disciplina kičme basiste i pevača Koje (Dušan Kojić) nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene.

Od minimalističkog bas-bubanj debija „Sviđa mi se da ti ne bude prijatno“ (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na „Zeleni Zub na Planeti dosade“ (1989) i engleske verzije benda tokom devedesetih, Disciplin a Kitschme je stigla do nove faze rada sa albumima „Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?“ (2007), „Uf!“ (2011) i sada „Opet“.

– Na novom albumu ima dosta sešn detalja. Koncept ustanovljen na prošlom „Uf“, primenjen je i ovde – prva četiri minuta pesme poštuju pop strofa-refren obrazac, da bi se kasnije grupa razigrala. Naravno, ritam i gruv su osnovna ideja vodilja, nema suvišnih tonova – objašnjava Koja.

Album „Opet“, najavljen je hit singlovima „Samo disciplina!“, „Ovisnik o moći“ i „Zaboravili rokenrol?!?“, prvo je izdanje benda sa novim bubnjarem Radetom Vulićem-Vulom (Popečitelji, Bo, Svemirci, Trese.Lupa.Udara). U Disciplini su i pevačica Manja Đorđević i Igor Đeke na usnoj harmonici. (danubeogradu.rs)

https://www.youtube.com/watch?v=LsXzOYg931A

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.