Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Hilton u Beogradu, položen kamen temeljac

Hilton u Beogradu, položen kamen temeljac

U Beogradu je polaganjem kamena temeljca otpočela izgradnja hotela Hilton, u centru grada, na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina.

Prvi hotel čuvenog brenda u Srbiji imaće površinu 32.418 kvadratnih metara, 250 soba i apartmana, četiri podzemne etaže sa 292 parking mesta i osam spratova. Na krovu  je planiran restoran sa otvorenom terasom, a u unutrašnjem, atrijumskom prostoru, na oko 1200 kvadratnih metara, otvorena bašta sa zelenilom i letnjom pozornicom. Ulaz će biti na uglu dve ulice.

Beogradski Hilton će, kako je najavljeno, biti kategorisan sa pet zvezdica. Investicija je vredna 70 miliona evra, a kada se završi, 2018. godine, očekuje se da će posao dobiti oko 300 radnika.

 O imenu Hilton

Konrad Nikolson Hilton (1887-1979) američki hotelijer i osnivač lanca Hilton hotela, bio je sin norveškog doseljenika. Došavši u drugu domovinu, otac Konrada Hiltona svom imenu Augusus Halvorsen dodaje prezime Hilton – u znak sećanja na ime farme u Norveškoj na kojoj je rođen.

Konrad Hilton u građenje poslovne imperije kreće posle učešća u Prvom svetskom ratu, kupovinom prvog hotela u Teksasu 1919. godine. Ekspanzija u Americi, nakratko zaustavljena ekonomskom krizom, dobija finalni zamah 50-ih i 60-ih godina, kada korporacija Hilton International Company, osnovana 1948. godine, ulazi u međunarodni hotelski biznis i širi poslovanje na svim kontinentima.

O kompaniji Hilton

Hilton Worldwide danas je jedna od najvećih i najbrže rastućih kompanija u svetu u oblasti ponude smeštaja, sa više od 4600 hotela, rizort kompleksa i tajm-šer nekretnina, koji zajedno nude 758 hiljada soba u 100 zemalja. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković