Naslovna » Izlasci » Sport » U subotu – 23. Dečiji maraton

U subotu – 23. Dečiji maraton

Sve popularniji, Dečiji maraton biće održan u Vrtu dobre nade, 23. aprila.

————————————————
Novo saopštenje:

S obzirom na aktuelnu vremensku situaciju – po podacima stručnjaka iz Hidrometeorološkog Zavoda Srbije – i najavljenu kišu između petka i subote, kao i mogućnost povremene kiše tokom vremena predviđenog za održavanje Dečijeg maratona, gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu i Beogradski maraton kao organizatori Dečijeg maratona doneli su odluku da se Dečiji maraton ne održi u predviđenom terminu (9. april), već da događaj bude pomeren za novi, odgovarajući termin.

Bezbednost dece je apsolutni prioritet kada je u pitanju organizacija ovog značajnog i tradicionalnog događaja, pa su se time i rukovodili gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu i Beogradski maraton prilikom donošenja ove odluke.

Verujemo da će svi koji su bili uključeni u organizaciju ovog događaja uvažiti pomenute razloge i da će sa nama učestvovati u realizaciji događaja u novom terminu, na radost beogradskih mališana.

Novi termin održavanja Dečijeg maratona je subota, 23. april 2016. godine.
————————————————

Deca iz svih 17 beogradskih predškolskih ustanova, njih oko 16.000 učestvovalo je u kvalifikacijama za Dečiji maraton, prethodnicu velikog maratona na kojem će 16. aprila učestvovati stariji Beograđani i gosti iz Srbije i sveta.

Finalna smotra za decu, 23. po redu, pokazaće još jednom da je jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija za decu.

Domaćin je Srboljub Aleksić, direktor Beogradskog zoološkog vrta.

Sve mališane, oko 150 najbržih sa kvalifikacija, kao i njihove goste – decu s posebnim potrebama i male atletičare Beogradskog atletskog kluba i Atletskog kluba Voždovac, „Soko Štark“ nagradiće svojim proizvodima.

Čestitka iz Njujorka

Predsednik UO Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), Todor Mančić, najavio je nesvakidašnji događaj:
– Već godinama uspešno sarađujemo s Beogradskim maratonom i već u maju počećemo s izgradnjom novog krila Klinike za dečije interne bolesti u Nišu, odnosno novog hemato-onkološkog odeljenja. To će biti prvo bolničko krilo koje je izgradilo jedno udruženje roditelja, a koje će funkcionisati po evropskim standardima i potrebno je samo da se država odrekne PDV-a.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić, istakao je da će UNIQA osigurati sve učesnike 23. Smoki Smokić dečijeg maratona koji je, računajući i ovu godinu, obuhvatio čak 370.000 mališana.

– Učesnici prvog Dečijeg maratona sada imaju 30 godina i nadam se da će i njihova deca trčati na Dečijem maratonu, a značaj ove manifestacije daleko prelazi granice Beograda i Srbije. Dečiji maraton se održava pod značkom Evropske atletike koja ga je proglasila za događaj od posebnog značaja za razvoj atletike, a koncept se dopao i ljudima u Njujorškom trkačkom klubu, najvećem sportskom kolektivu s 40.000 članova i 200.000 volontera, koji su i sami posle nas počeli da organizuju dečiji maraton. Ovih dana dobili smo čestitku i Majkla Kapirasa, direktora Njujorškog maratona, koji nam je poželeo uspešnu organizaciju 29. Beogradskog maratona 16. aprila, kao i Dečijeg maratona 9. aprila, još jednom ukazavši na važnost njegovog koncepta i misije u animiranju najmlađih da se bave trčanjem, sportom i rekreacijom.

To su u Vrtu dobre nade potvrdili ličnim primerom prošlogodišnji pobednik Dečijeg maratona Filip Raičević, osvajač trećeg mesta Stefan Karapandžić i najbrža devojčica Kaja Grujić. Oni su nastavili da se bave sportom…

Dečiji maraton počinje u 10.00, a ulaz u Zoološki vrt biće besplatan – dok traje ovaj prestižni događaj. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.