Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Velnes trendovi u svetu danas
Za lepši dan u Beogradu: Velnes trendovi u svetu

Velnes trendovi u svetu danas

Seksualnost, velnes programi za decu, tretmani na zahtev, južnokorejski preparati, velnes na radnom mestu… samo su neke od top tema u svetskoj velnes industriji.

Šta od svega možemo iskoristiti i naučiti sada i ovde, u Beogradu?

Krenimo od seksualnog velnesa, koji je daleko od tabu teme. Velnes stručnjaci naglašavaju značaj zadovoljstva u ovoj važnoj oblasti za ravnotežu čitavog organizma. A to znači, sasvim precizno, da pojedinac treba da bude u potpunoj saglasnosti sa sobom i svojim željama.

Ukoliko mu je potrebna relaksacija, savet, rad na boljem upoznavanju sebe… umesto odlaska, ili uz odlazak, kod psihologa, u ponudi su moderni spa i fitnes programi, studiji, pa i čitavi hoteli, čiji je cilj da osoba nauči da se oslobodi stresa koji vezuje za seksualnost, i bude srećna.

Za lepši dan u Beogradu: Velnes trendovi u svetu

Veoma ozbiljni spa i velnes programi za decu hit su u svetu. Loša ishrana, konstantan stres i „prikovanost“ za ekrane danas ugrožavaju i najmlađe.

Joga časovi, meditacija u školama, masaža za mališane, porodični velnes programi gde se podjednaka pažnja posvećuje roditeljima i deci, edukacija o važnosti zdravih životnih navika i organskoj hrani… samo su neke od novina u segmentu velnes industrije u kojem se očekuje najveći rast u budućnosti.

Centar pažnje i tendencije

Uberizacija spa i velnes tretmana. Ovim rečima se na najbolji način opisuje tendencija da mobilne aplikacije i usluge na zahtev, podjednako kao u drugim industrijama, počinju da dominiraju i u velnesu. Rezultat je fleksibilnost aktivnosti i ponude, trenutna dostupnost na svakom mestu i maksimalna udobnost prilagođena korisniku.

Nega kože južnokorejskim preparatima je trend koji se u 2015. godini pojavio, a zatim proširio i ustalio. Čitavi spa tretmani zasnovani su na primeni maski, pakovanja i krema, a popularni proizvodi, što je velika prednost, nisu skupi.

Za lepši dan u Beogradu: Velnes trendovi u svetu

Velnes na radnom mestu ponovo je u centru pažnje. Ideja da zaposleni na poslu treba da se osećaju zdravo i dobro ima svoje korene u 70-im godinama prošlog veka, a pomaci napravljeni u prethodnom periodu bili su veoma ograničeni.

Danas, pravila korporativne kulture ovu pogodnost više ne tretiraju kao luksuz. Radnicima se obezbeđuju unikatni načini za relaksaciju i smanjenje stresa – od joge i meditacije, do ličnog uređenja radnog prostora, besplatnih finansijskih saveta i obaveznog korišćenja godišnjeg odmora.

Predlažemo da i vama navedeni trendovi posluže kao inspiracija, poziv na akciju, tema za razmišljanje, ili samo informacija, koju možete podeliti sa drugima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković