Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Barutana: Letnju pozornicu otvara Dubfire 13. maja

Barutana: Letnju pozornicu otvara Dubfire 13. maja

Letnja pozornica Barutana počinje sa radom u petak, 13. maja, a na otvaranju nastupa DJ zvezda Dubfire.

Uz ovog maga pult će deliti domaća podrška u sastavu: DBDZ, Luka Vuković B2B Ivan Radojevic, Ilija Djokovic i Marko Milosavljević, a ulaznice su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa po ceni od 1000 RSD za regularnu, odnosno 1.500 RSD za VIP ulaznicu.

Ali Širazinija, poznatiji kao Dubfire, polovina je legendarnog DJ dua Deep Dish sa kojim je osvojio brojna muzička priznanja.

Ovaj sjajni DJ i producent iranskog porekla višegodišnju uzlaznu solo karijeru krunisao je hit remiksom „Split The Line“, a pored rada u grupi Deep Dish, Dubfire je sarađivao sa mnogim popularnim izvođačima, poput Madonne, Dido i benda Rolling Stones, za koje je radio remikse.

Gotovo svaki klaber dobro zna njegove trake poput „Ribcage“ i „Roadkill“ koje su i dalje aktuelne na festivalskim i klupskim plejlistama mnogih DJ-eva. Bio je više puta nominovan za prestižnu nagradu Grammy, nastupao je u najpoznatijim klubovima sveta, a poslednjih godina se vratio produkciji i muzičkim korenima uz hip hop, dub reggeae, industrial i new wave.

Dubfirea smo imali priliku da čujemo na LoveFestu prošle godine, na Exitu pre dve godine, ali njegov nastup u Beogradu 2010. godine u BelExpo centru se i dan danas pamti. Posle skoro šest godina Dubfire ponovo stiže u Beograd – ovog puta nastupa u kultnoj Barutani, gde će gostovati i Chris Liebing i Astrix. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.