Naslovna » Izlasci » Dino park „Jura avantura“ na Kalemegdanu od 18. juna
Dino park - Jura avantura na Kalemegdanu
Dino park - Jura avantura

Dino park „Jura avantura“ na Kalemegdanu od 18. juna

Od 18. juna na Kalemegdanu biće otvoren Dino park pod nazivom „Jura avantura“, ispred Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi.

Svečano otvaranje zakazano je za 13.00. Više od 35 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, među kojima će biti i pokretnih reptila iz praistorije koji ispuštaju zvuke, biće dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana.

„Jura avantura“ ponudiće deci i odraslima i veliki broj kulturno-zabavnih i edukativnih sadržaja: vikendima će biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice, a u posetu će im dolaziti i mađioničari.

Radoznali mališani biće u prilici da na momenat postanu paleontolozi, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata. Najhrabrija deca moći će da jašu svog omiljenog pokretnog dinosaurusa, da se fotografišu u čeljustima T-reksa i da na uzici šetaju spinosaurusa.

Direktor JP „Beogradska tvrđava“ Petar Andrijašević ističe da će zahvaljujući Dino parku „Jura avantura“ Beograd i Beogradska tvrđava dobiti zabavan park na kojem će mu pozavideti mnogi evropski gradovi. Park će biti prepun sadržaja, smešten u hladovini velelepnih platana i biće pravo mesto za uživanje cele porodice u letnjim danima. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.