Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Madlenianum: Humanitarni koncert na Vidovdan
Madlenianum: Humanitarni koncert na Vidovdan
Madlenianum: Humanitarni koncert na Vidovdan

Madlenianum: Humanitarni koncert na Vidovdan

Na Vidovdan, u utorak 28. juna, Opera i teatar ”Madlenianum” i asocijacija ”Žena plus” organizuju humanitarni koncert ”Za zdravu ženu”.

Na Velikoj sceni Madlenianuma od 19:30 nastupiće najpoznatiji solisti iz operskih kuća Beograda u pratnji pijanista: Dragane Anđelić Bunjac, Darinke Paunović i Petra Markovića.

Učestvuju: Radmila Bakočević, Tatjana Olujić, Snežana Savičić Sekulić, Sofija Pižurica, Janko Sinadinović, Branislava Podrumac, Tanja Obrenović, Ana Rupčić i mnogi drugi.

Umetnici će izvoditi čuvene arije iz svetskog operskog repertoara i svojim učešćem pokazati sopstveni odnos prema svim ženama koje su danas ugrožene na različite načine.

Humanitarni koncert “Za zdravu ženu” posvećen je i svim obolelim ženama koje se hrabro i svakodnevno bore za svoj život. Asocijacija “Žena plus” posvećena je upravo takvim osobama.

Opera i teatar ”Madlenianum” vidovdanski koncert organizuje za kraj sezone, koja je u velikoj meri završena donatorstvom i dobročinstvom – opera “Anželika”, na primer, nedavno je imala besplatnu premijernu obnovu i reprizu za đake, ali i za ostalu publiku.

Iz Madlenianuma naglašavaju da žele ne samo da pomognu, već i da pokažu solidarnost, kao i da skrenu pažnju na probleme žena u našem društvu i sredini.

Beograđani su pozvani da se pridruže, da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju, i obezbede svoje ulaznice na vreme.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković