Naslovna » Izlasci » Tango fiesta na Trgu republike

Tango fiesta na Trgu republike

Institut Tango Natural organizuje veče argentinskog tanga pod nazivom „Tango fiesta“ na Trgu republike, u petak, 1 jula od 20.00.

U saradnji sa Ambasadom Republike Argentine, a povodom nacionalnog praznika te države, ideja organizatora je da se predstavi tango kao ples ali i kao bogata kultura koja se iz Buenos Ajresa proširila na sve krajeve sveta.Za dž

Kao i prošle godine, „Tango fiesta“ sastoji se od interaktivne prezentacije, javnog časa, koncerta orkestra Tanguango i plesne večeri. Raznovrstan sadržaj namenjen je Beograđanima i gostima prestonice koji aktivno igaju tango, ali i neplesačima koji tek nameravaju da naprave svoje prve plesne korake. Specijalno za njih, biće organizovan besplatan javni čas, uz prezentaciju argentinskog tanga, od 20.00 do 21.00.

Ljubitelji plesa i dobre muzike moći će da uživaju u koncertu orkestra Tanguango i milongi (plesnoj večeri), koji će trajati od 21.00, pa sve do ponoći. Tanguango čine pet mladih dama iz Beograda koje na klaviru, violinama, harmonici i kontrabasu izvode kompozicije Astora Pjacole, kao i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara i drugih.

Učešće u svim programima manifestacije „Tango fiesta“ potpuno je besplatno. U slučaju kiše, događaj će biti održan u subotu, 2. jula od 20.00. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.