Naslovna » Izlasci » Akcije » Novi protest 13. jula: Beograd nije MALI!

Novi protest 13. jula: Beograd nije MALI!

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd zakazala je novi protest za sredu, 13. jul od 18.00 do 21.00, ispred Skupštine grada Beograda.

Prenosimo saopštenje…

„Prošlo je dva i po meseca otkako su rušili, vezivali i maltretirali, dok se policija nije odazivala na pozive građana u pomoć. Pokušali su da zataškaju, a mi smo izašli na ulice i nismo im to dozvolili.

Prošlo je mesec dana otkako su priznali umešanost u zločin u Savamali. Priznali su i mislili da je to dovoljno. Ipak, i dalje niko nije preuzeo odgovornost i zato opet izlazimo na ulice. Nema povlačenja! Zahtevi ostaju isti: Zločin zaslužuje kaznu!

Prvi korak ka krivičnom procesuiranju odgovornih su ostavke ljudi koji su planirali, organizovali, sproveli i zataškavali zločin:
– Siniše Malog, gradonačelnika Beograda, i Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada Beograda, koji obavljaju funkcije najviših organa gradske vlasti.
– Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova RS, i Vladimira Rebića, v.d. direktora Policije Srbije, koji su po funkciji odgovorni za postupanje policije.
– Nikole Ristića, načelnika Komunalne policije Beograda.

Kazne za odgovorne!
Patka za prevare!
Grad za sve!“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.