Naslovna » Izlasci » Akcije » Poetsko krstarenje, 1. avgusta

Poetsko krstarenje, 1. avgusta

U ponedeljak, 1. avgusta od 20.00, na brodu Kej, biće održano poetsko krstarenje, književno veče pod nazivom „Krilate pesme i prijatelji“ u organizaciji Krilatih pesama i Jahting kluba Kej.

Posle tramvaja „dvojka“, poezija se seli na brod. Sa stajališta „Ušće“, na novobeogradskoj obali Dunava, preko puta Palate Srbija a iza „Ušće“ SC, na svojevrsno poetsko krstarenje krenuće putnici broda Kej.

Tokom devedeset minuta krstarenja, putnici će moći da čuju stihove i prozne odlomke različitih književnih stilova i generacija. Program će otvoriti pesnički trio Krilate pesme: Gordana Vlajić, Ivanka Radmanović i Milosava Pavlović, članice Udruženja književnika Srbije i inicijatorke projekta „Stranice za stanice“ koji ima za cilj da poeziju i lepu pisanu reč „dovede“ pred publiku – putnike u različitim sredstvima javnog prevoza.Za dž

Svoje pesme ili kraću prozu, tokom ovog poetskog krstarenja, govoriće i književnica Gordana Pešaković, gošća iz Amerike, renomirani književnici Ivan Lalović i Nemanja Dragaš, mladi pesnici Marko R. Katić i Bogdan Zdjelar, kao i Jasmina Radovanović, koja će debitovati pesmama iz buduće zbirke „Žena u čitanju“. Novinar i koautor „Kafanologije“, sociolog Dimitrije Bukvić, kroz kraće odlomke, promovisaće svoju buduću zbirku kratkih priča, a publika će čuti i u stihove Radomira Andrića, predsednika Udruženja književnika Srbije i nedavnog dobitnika poetske nagrade „Vasko Popa“.

Maršruta plovidbi, pa tako i ovog poetskog krstarenja je: Jahting klub Kej – Konjsko ostrvo – Ušće (Srećna bova) – deo Ratnog ostrva – SC „25. maj“ – Kula Nebojša – Kalemegdan – Pristanište JRB – Brankov most – Pogled na Savske mostove – Muzej savremene umetnosti – Akvatorijum – Rečna flotila – Jahting klub „Kej“.

Obavezne su rezervacije na 064/8251-120.

Poetsko krstarenje – pa onda poezija u vozu i avionu

„Krilate pesme i prijatelji“ svoje književne nastupe organizuju na mestima netipičnim za promociju poezije.

– Govorile smo poeziju u školama, otvorenim prostorima, u muzeju, u Mikser Hausu, u tramvaju, evo nas sada na brodu… Do kraja leta, doći ćemo i pred putnike jednog od vozova, a u toku su pregovori i za avion – izjavile su pesnikinje. (danubeogradu.rs)