Naslovna » Izlasci » Izložbe » Muzej u srcu grada: Noćenje u muzeju
Muzej u srcu grada - Noćenje u muzeju

Muzej u srcu grada: Noćenje u muzeju

U okviru manifestacije Muzej u srcu grada 13. avgusta od 19.00 biće organizovan uzbudljiv program za decu uzrasta od sedam do deset godina.

U Muzeju Vuka i Dositeja (Gospodar Jevremova 21) Narodni muzej još jednom priređuje radionicu „Noć u muzeju„. Mališani će moći da provedu noć u vrećama za spavanje pod portretima Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića. Tokom ove jedinstvene avanture moći će da nauče šta se nalazi u Muzeju Vuka i Dositeja i kako on izgleda tokom noći uz niz kreativnih aktivnosti u društvu dva kustosa. Kraj radionice i dolazak roditelja predviđen je sledećeg jutra u 10.00.

Prijavljivanje je obavezno na eduka@narodnimuzej.rs a broj mesta je ograničen. Prijave traju dok se mesta ne popune.

Obiđite Muzej Vuka i Dositeja ovog leta

Redovni termini za obilazak muzeja sa vođenja kroz izložbenu postavku posvećenu Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću, kao i priča o zgradi muzeja, jednom od najstarijih stambenih objekata u Beogradu gde je započela rad Velika škola, preteča Beogradskog univerziteta, su utorkom od 12.00 i subotom od 17.00.

Zainteresovani posetioci se mogu bez prijavljivanja priključiti grupi u ovim terminima. Takođe, postoji mogućnost najave grupne posete muzeju na eduka@narodnimuzej.rs za koju se posebno organizuje vođenje kroz muzej. Pored toga petkom od 10.00 uveden je redovni termin za vođenje kroz postavku na engleskom jeziku.

Program „Muzej za bake, deke i unuke“ je petkom od 12.00 do 13.00. Bake, deke i unuci često tokom raspusta provode više vremena zajedno, dok roditelji rade. Ukoliko posete Muzej Vuka i Dositeja, odrasle očekuje predstavljanje muzeja i postavke u skladu sa njihovim interesovanjima, dok su za najmlađe pripremljene zanimljive interaktivne radionice.

Nedeljom od 12.00 do 14.00 je termin razervisan za proslavu dečjih rođendana. Više o tome pročitajte OVDE.

Radno vreme Muzeja Vuka i Dositeja:
• uto, sre. i pet…10.00-17.00,
• čet. i sub… 12.00-20.00,
• ned… 10.00-14.00.

Ulaznica košta 200 RSD, za decu 100 RSD, dok je nedeljom ulaz besplatan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.