Naslovna » Izlasci » Muzika » Party spektakl: Marco Faraone u Barutani 5. avgusta

Party spektakl: Marco Faraone u Barutani 5. avgusta

U petak 5. avgusta pred beogradskom publikom nastupa, ekskluzivno, Marco Faraone, svetski poznat DJ i producent. Podršku pružaju lokalna di džej imena Roxa, MarkyZ i TKNO.

Barutana nastavlja sa velikim party događajima na letnjoj pozornici. Marco Faraone je prvi gost u avgustu.

Poreklom iz Toskane, Faraone je odrastao u svetu muzike. Njegov otac je krajem 80ih bio DJ na lokalnoj radio stanici, a okružen različitim muzičkim uticajima, Marco je počeo da se bavi hiphopom, pa kasnije dramenbejsom. Ubrzo je postao fasciniran muzikom 90ih godina, a sve aktivniji rad na produkciji doveo je i do njegovog prvog izdanja „Arabia“ za Tenex Recordings, 2008. godine. Ipak, bilo je potrebno još nekoliko godina rada i slanja demo snimaka pre nego što će se Faraone probiti, 2010. godine, uz EP „Strange Naighbors“ za Moon Harbor. Ovo je bila prekretnica u karijeri mladog producenta.

Usledila su brojna izdanja – od house do techno zvuka – za etikete poput “Moon Harbour” i “On Edge Society”, ali i “Drumcode”, “Desolat”, “Sci+Tec”, “Holic Trax” i “Get Physical”. Kao DJ, Faraone je podjednako zauzet – rezident je poznatog Tenax kluba u Firenci koji je ugostio mnoga velika imena svetskog DJ-inga, kao što je Adam Beyer, Loco Dice, Ricardo Villalobos, Dixon, Ben Clock, Carl Cox, Nina Kraviz, Solomun i Chris Liebing.

Uobičajeno, žurka na kalemegdanskom Donjem gradu počinje u 23 časa i traje do 6 časova ujutro narednog dana.

Karte se mogu kupiti u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa po ceni od 400 dinara.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković