Naslovna » Izlasci » Radionica 5 Ritmova u Beogradu 18. septembra

Radionica 5 Ritmova u Beogradu 18. septembra

“Dobrodošli kući”, naziv je pod kojim će u Beogradu biti održana radionica plesa 5 Ritmova – Talasi, u nedelju 18. septembra.

Radionicu vodi Lucija Glagolić Hora, sertifikovani učitelj 5 Ritmova iz Zagreba, mesto održavanja je Jevrejska opština Beograd, Kralja Petra 71a, a vreme – od 10 do 17 časova.

Za prisustvo je potrebno je prijaviti se unapred i uplatiti 30 evra, uz popuste koji se mogu pogledati na Facebook strani događaja “5Ritmova u Beogradu – Dobrodošli kući”, a evo šta poručuju organizatori:

Osećate li se ponekad kao da niste kod kuće u svom životu, u svom telu? Što je zapravo taj osećaj doma za kojim svi čeznemo i možemo li ga uopšte pronaći negde van sebe samih?

Kažu da je dom tamo gde je srce, a srce je kao prvo u nama.

Na ovoj ćemo radionici putovati prema tom unutrašnjem mestu, iskazujući sami sebi dobrodošlicu nazad u svoje telo, srce i punoću bića. Dajući si dozvolu da budemo ko god i kako god jesmo, hraneći time osećaje prihvatanja, poverenja i pripadanja, koji su temelji sigurnosti koju vežemo uz pojam doma.

Lucija Glagolić je od detinjstva istraživala različite plesne stilove i tehnike. Prvi put se susrela sa praksom 5 Ritmova 1999 godine, i to joj je otvorilo novi pogled na ples i njegov značaj kao alata za lični rast i isceljivanje. Učiteljski trening kod Gabrielle Roth završila je 2008. godine. Od tada inspiše i druge da se upuste u avanturu samootkrivanja kroz praksu 5 Ritmova.

O 5 Ritmova

5 Ritmova je vrsta meditativnog plesa koji je osmislila Gabrielle Roth (1941-2012), priznata američka umetnica i filozof, koja je svoj život posvetila istraživanju i prenošenju jezika primalnog pokreta i eksperimentalnog teatra. Tokom poslednjih 35 godina njene radionice održane su u brojnim pozorištima, plesnim dvoranama, zdravstvenim ustanovama i mestima holističke orijentacije. Ples 5 Ritmova je spoj savremenih kretanja plesne muzike, modernog pozorišta i poezije sa drevnim pulsom šamanizma. Sa svojom muzičkom grupom Gabrielle Roth and the Mirrors izdala je 15 albuma plemenskih plesnih ritmova, koji su definisali avangardnu trans muziku. Njene knjige “Putovanje do ekstaze” i “Iznojimo svoje molitve” postale su međunarodno poznate.

Gabrielle Roth je vodila The Moving Center School koji i dalje obučava učitelje za rad s Roth metodom 5 Ritmova. Trenutno oko 350 instruktora širom sveta prenosi drugima njenu jedinstvenu metodu.

(danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Kada je sledeća radionica 5 ritmova u Beogradu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.