Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Pozorišni gurmanluk“ prvi put u Beogradu

„Pozorišni gurmanluk“ prvi put u Beogradu

Po uzoru na svetske metropole, po prvi put u Beogradu, u četvrtak, 17. novembra, počinje prva sezona novog hedonističkog koncepta – „pozorišni gurmanluk“.

Zaljubljenici u dramsku umetnost i gurmani istančanog ukusa imaće priliku da uživaju u nesvakidašnjoj fuziji gastronomskih specijaliteta i pozorišne predstave svakog trećeg četvrtka u mesecu u restoranu „Ivo“ hotela „Excelsior“.

Za pozorišni deo zaduženi su članovi teatra „Le Studio“ koji nije slučajno odabran za izvođenje ovog jedinstvenog koncepta. Ovaj intiman teatar, skriven u jednoj od kuća na Donjem Dorćolu, izgleda potpuno drugačije od pozorišta na koje je pozorišna publika navikla. U prostoru koji podseća pre na dnevnu sobu, ili omiljeni bar, dešava se živo, drugačije, pristupačno pozorište koje dolazi direktno do publike. Ovde se razgovara, sluša, razmenjuje.

– Naš kolektiv sačinjen je od pozorišnih ljudi za koje kultura nije dizajnirani kafić i sloboda nije konzumerizam. Komedija „Raspareni par“ govori o muškim prijateljstvima, a priču na sceni kroje dva glavna lika kroz čiju se osetljivu, a u isto vreme i komičnu, mrežu odnosa među sobom i sa drugima provlači veliki broj socijalno važnih tema koje intenzivno prožimaju današnje društvo. Ova predstava i naš način poimanja pozorišne umetnosti idealno su se uklopili u koncept „pozorišnog gurmanluka“, jer je naša ideja da dopremo do publike, uđemo u njihove „dnevne sobe“, ili još bolje, u trpezarije – ističe Žan-Batist Demarinji, reditelj i osnivač teatra „Le Studio“.

Za gurmanski deo koncepta zadužen je vrsni kuvar restorana „Ivo“, Davor Branković.

– Koncept „pozorišni gurmanluk“ u svetu postoji već nekoliko godina, a mi smo ga prvi put videli u nekoliko evropskih metropola. Ideja da istovremeno uživamo u emocijama koje nam pruža pozorišna predstava i ukusima koje osećamo dok jedemo vrhunske gurmanske specijalitete, podstakla nas je da ovakav hedonistički koncept uvrstimo u stalnu ponudu našeg restorana – ističe Zafiris Lampadaridis, direktor hotela „Excelsior“, u čijem sklopu se nalazi restoran. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.