Naslovna » BG servis » Zelenilo – Beograd: Kupujte jelke sa busenom!
Zelenilo - Beograd: Kupujte jelke sa busenom!

Zelenilo – Beograd: Kupujte jelke sa busenom!

JKP „Zelenilo – Beograd“ apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom, jer time utiču na zaštitu životne sredine i sprečavanje seče mladih stabala četinara.

JKP „Zelenilo – Beograd“ za novogodišnje i božićne praznike prodaje jelke sa busenom u rasadnicima u Ulici vojvode Stepe 405 i Marije Bursać bb u Zemunu, kao i u cvećarama na Cvetnom trgu i Kanarevom brdu.

Posle praznika sugrađani jelku mogu da posade u svojim dvorištima, ali moraju da imaju na umu da će ona u narednim godinama izrasti u visoko drvo, pa zato pažljivo treba da odaberu mesto za sadnju.

Takođe, moraju da vode računa da sadnicu ne posade suviše blizu objekta, a ukoliko nemaju adekvatno mesto za sadnju, mogu da je donesu u rasadnike „Zelenila“, kako bi je radnici tog preduzeća posadili na unapred planiranim površinama u gradu.

Na ovaj način produžava se život četinara i utiče na povećanje zelenih površina u prestonici.

Prilikom ukrašavanja naročito treba da se vodi računa o kićenju vrha jelke. Jedan od mogućih načina da se sačuva vrh jeste da se uz njega postavi olovka, pa tek onda ukras. Jelku takođe ne treba postaviti blizu grejnog tela.

Tokom praznika potrebno je da se jelka redovno prska i zaliva odstajalom vodom sobne temperature, kao i da se održava umerena vlažnost supstrata.

Kada prođu praznici, drvo ne treba odmah da se iznosi napolje na mesto sadnje, već je potrebno da se obezbedi period prilagođavanja.

Najbolje bi bilo da se jelka ostavi nekoliko dana u hodniku, a potom da se posadi u odgovarajućim uslovima – kada zemlja nije zamrznuta, tj. kada spoljna temperatura nije ispod nule. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.