Naslovna » Izlasci » Sport » Atletika: Balkanijada, 25. februara u Kombank areni

Atletika: Balkanijada, 25. februara u Kombank areni

Kao svojevrsna uvertira za Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, u vikendu koji mu prethodi, u subotu 25. februara, biće održano još jedno međunarodno atletsko takmičenjeBalkanijada.

Najbolji atletičari Srbije i Balkana boriće se u Kombank areni za medalje, rekorde, i imaće priliku da prvi osete čari terena koji su spremni da ugoste atletske zvezde Evrope.

Prijave za Balkanijadu najavljuju da će ovo takmičenje doneti izuzetan kvalitet i velika uzbuđenja. Ukupno 271 takmičar iz 16 zemalja Balkana izaći će na atletsku stazu u areni i pokazaće svu raskoš ovog sporta. Najbrojnija nacija na Balkanijadi je Turska, čiji tim broji ukupno 35 takmičara, odmah iza njih sledi reprezentacija domaćina Srbije sa 33, Bosne i Hercegovine sa 25 takmičara…

Balkanske atletske igre poslužiće kao neka vrsta test takmičenja za EP 2017, što nam govori da će biti najbolje organizovana Balkanijada ikada, u najlepšem ambijentu i na najvišem mogućem nivou organizacije po standardima Evropske atletske federacije.

Karte za Balkanijadu mogu se naći na biletarnicama Eventima i onlajn, po ceni od 200 dinara.

Takmičenja počinju u 12.30 časova, a poslednja trka startuje u 20 časova.

Sav prihod od prodaje karata otići će u humanitarne svrhe – kao pomoć Dečijem odeljenju na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković