Naslovna » Izlasci » Sport » Fudbal: Super liga Srbije, 28. kolo

Fudbal: Super liga Srbije, 28. kolo

Dve utakmice na beogradskim stadionima donosi ljubiteljima fudbala 28. kolo Super lige Srbije, koje se, posle dvonedeljne pauze, igra u petak i subotu, 31. marta i 1. aprila.

Najpre će u subotu 1. aprila u 16 časova izaći na teren fudbaleri Crvene zvezde, koji dočekuju ekipu subotičkog Spartaka. Da pogledamo statistiku pred ovu, svakako zanimljivu utakmicu.

Gostujući tim, koji je na osmom mestu na tabeli i bori se za ulazak u plej-of, u prethodnom kolu pobedio je na svom terenu Borac rezultatom 1:0. Skor iz prolećnog dela takmičenja, međutim, sa tri poraza u šest utakmica nije zadovoljavajući. Crvena zvezda je i dalje ubedljivo prva, ali će sigurno pokušati da poveća bodovnu razliku u odnosu na drugoplasiranog.

Takođe u subotu 1. aprila, ali od 17 časova, ekipa Vojvodine stiže “na travu na krovu”, u goste fudbalerima Voždovca. Još jedan interesantan meč, imajući u vidu činjenicu da su Vojvođani u prethodnom kolu sasvim neočekivano poraženi na svom terenu u Novom Sadu od ekipe Mladosti iz Lučana. Njihova treća pozicija na tabeli za sada nije ugrožena, ali su sve dalje od vodećeg para, Crvene zvezde i Partizana.

Voždovac je trenutno deveti, sa istim brojem poena kao osmi na tabeli Spartak, i u prolećnom delu prvenstva beleži tri pobede, jedan remi i dva poraza. Na svom stadionu “Zmajevi” su, posle zimske pauze, odigrali dve utakmice i postigli sedam golova (rezultatom 4:0 je poražena Bačka, a rezultatom 3:0 Radnik).

Pregled utakmica 28. kola

Petak, 31. mart
Metalac – Čukarički… 17.00

Subota, 1. april
Crvena zvezda – Spartak… 16.00
Borac – Rad… 17.00
Radnik – Bačka… 17.00
Voždovac – Vojvodina… 17.00
Mladost – Javor… 18.00
Napredak – Novi Pazar… 18.00
Radnički – Partizan… 18.30

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković