Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Uskršnji zeka
“Uksršnji Zeka”, animirani film za decu
“Uksršnji Zeka”, animirani film za decu

U bioskopima: Uskršnji zeka

Posle premijere na nedavno održanom festivalu Berlinale, animirani porodični film „Uskršnji zeka“ od četvrtka 16. marta prikazuje se i u domaćim bioskopima.

Film “Uksršnji Zeka” snimljen je po romanu “Škola za zečeve” iz 1924. godine, sa ciljem da mališanima novog milenijuma na zanimljiv i moderan način prenese poruku staru skoro čitav vek – pod ovim Suncem ima mesta za sve.

Maks, gradski zec, ne veruje da postoji škola za zečeve i ubeđen je da je to samo slikovnica za decu. On želi da se pridruži poznatoj družini u kraju i krene u avanturu sa njima. Neposredno pre prijema u društvo, međutim, slučajno na krilima malog aviona aterira u šumu i nađe se zarobljen upravo u školi za zečeve, skrivenom mestu na kojem krzneni mališani od porodice lukavih lisica kriju navažniju od svih dragocenosti – Uskršnje jaje. U školi vladaju stroga pravila i to svakako nije mesto za njega, ali…

Uz pomoć ljupke Emi i zahvaljujući lekcijama madam Hermione, stručnjaka za borilačke, ali i životne veština, Maks ovladava moćima magije kako bi uz pomoć prijatelja spasio Uskrs i shvatio značaj ljubavi, porodice i tog radosnog praznika. Da li će u tome uspeti?

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Die Häschenschule / Uskršnji zeka. Dužina trajanja filma: 79 minuta. Žanr: animirani, porodični. Država i godina proizvodnje: Nemačka / 2017. Režija: Ute von Münchow-Pohl. Uloge: Senta Berger, Friedrich von Thun, Noah Levi.

https://youtu.be/eLdYYYdhTqQ