Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola na Beogradskom sajmu

Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola na Beogradskom sajmu

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, Privredna komora Srbije i Filijala za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje organizuju dvodnevni Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola 11. i 12. aprila u Hali 5 Beogradskog sajma od 10 do 17 sati.

Na velikom sajmu profesionalne orijentacije učestvovaće 49 srednjih stručnih i umetničkih škola sa teritorije Beograda koje će pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi” osnovcima završnih razreda i njihovim roditeljima predstaviti svoje obrazovne profile.

Osnovci će biti u prilici da se na direktan način informišu o načinu upisa, smerovima i obrazovnim profilima preko stručnih i praktičnih prezentacija škola, kao i da vide raznovrsne elektronske i mašinske eksponate, uključujući i robote, da degustiraju kulinarske proizvode, prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje osnovcima će biti dostupne kompjuterske igrice „Vodič za osnovce” i „Karijerno putovanje” koje pomažu deci u izboru zanimanja, dok će psiholozi davati savete iz profesionalne orijentacije i informisati osnovce i roditelje o perspektivnim i manje perspektivnim zanimanjima i aktuelnoj ponudi i potražnji na tržištu rada Srbije. Zainteresovani učenici moći će da učestvuju i u radionici „Na putu izbora zanimanja”, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju profesionalna interesovanja i upoznaju se sa načinima donošenja odluka.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.