Naslovna » BG servis » Upis dece u vrtiće od 8. maja
Grad finansira i boravak dece u privatnim vrtićima

Upis dece u vrtiće od 8. maja

Upis dece u vrtiće ove godine trajaće od 8. do 19. maja, a zahtevi mogu da se podnesu elektronskim putem i neposredno u ustanovama.

Po podacima iz januara, beogradski vrtići moći će da prime oko 7.000 mališana, od čega oko 5.000 u jaslama i oko 2.000 u vrtićima.

Na listi čekanja trenutno se nalazi 8.280 mališana – 4.902 sa prioritetom i 3.378 bez prioriteta. Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici i deca čija su braća ili sestre upisani u isti vrtić.

Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, dok će upisne komisije razmatrati žalbe roditelja do kraja tog meseca.

Gradske vlasti su konstatovale da je nedovoljno mesta u vrtićima, a konačan broj slobodnih mesta u vrtićima u Beogradu za radnu 2017/2018. godinu Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu će imati u petak. To je rok do kada se predškolske ustanove moraju pojedinačno izjasniti o broju slobodnih mesta sa kojima raspolažu. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.