Naslovna » Izlasci » Festivali » 15. Festival Vitezovo proleće

15. Festival Vitezovo proleće

U nedelju, 11. juna od 12.00, uz besplatan ulaz, u Sava centru će biti održan 15. Festival pisaca za decu – Vitezovo proleće.

Muzičko-scenski spektakl za decu je nekomercijalnog karaktera značajan za širenje kulturnog nasleđa kao i usmeravanja dece ka vrednostima knjige, učenja i pravilnog razvoja.

Na manifestaciji će se podeliti 1500 knjiga kao nagrada deci za stvaralaštvo u raznim umetničkim i obrazovnim sadržajima kao i diplome i nagrade kao motiv deci za kulturan razvoj i usmeravanje ka vrednostima obrazovanja.

Na svakoj manifestaciji bude prisutno oko 3000 dece sa nastavnicima i roditelјima, dok i ove godine veliki broj dece organizovano stiže iz unutrašnjosti. Takođe se očekuje dolazak nadarenih učenika sa Kosova i Metohije.

Festival Vitezovo proleće jedna je od najvećih dečijih obrazovnih manifestacija u Beogradu pri čemu se u prvi plan stavlјa obrazovno-kulturni aspekt.

Pored 60 dečijih pesnika među kojima će biti Matija Bećković, Rajko Petrov Nogo, Nedelјko Popadić, Radomir Andrić, Slobodan Stanišić, Milica Bakrač, Grozdana Olujić, Miodrag Jakšić i mnogi drugi, učešće uzimaju i poznata imena iz kulturnog i javnog života Beograda i Srbije, pa se i ove godine očekuju zvezde muzičke scene koje će se uz pesmu i igru družiti sa decom. (danubeogradu.rs)