Naslovna » Izlasci » Festivali » Fabrika: Festival za decu „Majske čarolije“ 27. maja
Vreme je za "Majske čarolije"
Vreme je za "Majske čarolije"

Fabrika: Festival za decu „Majske čarolije“ 27. maja

U subotu 27. maja, u popodnevnim i večernjim satima, u edukativno-kreativnom prostoru Fabrika biće održan festival za decu (i odrasle) „Majske čarolije“.

Druženje počinje u 16 časova.

Radionice su obavezan sastavni deo dečijih festivala koji se u Fabrici redovno organizuju. Ovoga puta pripremljeno je sledeće:

  • International Primary School Belgrade će imati tri radionice: za najmlađe, sa super šarenim plastelinom, za kreativno izražavanje kroz crtanje i pravljenje raznih prolećnih kreacija, i specijalnu radionica za čitanje i maštanje.
  • Časopis za decu “Hajmo drugari” imaće sjajnu radionicu crtanja i izložbu dečijih radova, koju će voditi likovna urednica Biljana Mihajlović.
  • “Confetti s ljubavlju” će naučiti mališane kako da prave pinjate.
  • “Mali Kuvari” će pokazati kako se pravi zdrava hrana.
  • “Zanima.rs” će održati svoju super popularnu radionicu crtanja u pesku.
  • Sa “Bb kolačići” deca će praviti i dekorisati medenjake, u raznim oblicima i bojama.
  • NTC sistem učenja će zabaviti mališane kroz razne igre koje razvijaju inteligenciju i sposobnosti.

Umetnički i zabavni program

17.00 Studio Leonessa Balet – baletski nastup i radionica
17.30 KUD Zora – folklorni nastup i radionica
18.00 Mađioničari Piksi i Zeka
19.00 Koncert iznenađenja sa bendom za decu “Lilihip Lilihop”
20.00 Disco žurka za kraj, sa DJ Maxom i Julijom – mali su, ali su spremili super muziku za sve prisutne!

Humanitarni štandovi

  • U saradnji sa Saint John’s vodom i humanitarnom akcijom koju ova kompanija podržava, Magnet za Ljubav – Magnet for Love će imati svoj štand, gde će posetioci moći da daju prilog za kupovinu neophodne opreme za brigu o prevremeno rođenim bebama u bolnici u Novom Sadu.
  • Sjajne i zdrave Gardenika voćne rolnice. Prihod od prodaje Gardenikinih proizvoda usmerava se u Kreativno-edukativni centar KEC, sa ciljem da se omogući sprovođenje neophodnih programa rada sa osobama sa intelektualnim teškoćama.
  • Keks za kućne ljubimce je na štandu Kreativno-edukativnog centra KEC, koji razvija socijalno preduzetništvo da bi obezbedio radna mesta za svoje korisnike, i koji prihod usmerava u humanitarne programe.
  • Prijatelji društveno odgovorne akcije „Slatko druženje“ izradiće posebne slatke kreacije za podršku inicijativi “Asovi za decu”. Kupovinom medenjaka na majskom druženju pomaže se nabavka ultrazvučnog aparata sa dve sonde za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju u Užicu.

Na manifestaciji su i drugi štandovi sa igračkama, odećom za decu, slanim grickalicama i poslasticama.

FVS – Foto Video Studio će se, kao i uvek u Fabrici, pobrinuti za najlepše porodične fotografije i video snimke.

Cena ulaznice je 200 dinara (i za decu i za odrasle). Polovina novca ide direktno u kutiju za priloge za “Magnet za Ljubav”, a uz ulaznicu svako dobija flašicu zdrave osvezavajuće Saint John’s vode, koja je pokrovitelj festivala. Sve radionice i ceo program manifestacije je, uz kupovinu ulaznice, besplatan.

Podsećamo, Fabrika se nalazi na adresi Bulevar Despota Stefana 115. Festival „Majske čarolije“ se održava unutra, u centralnom delu Fabrike, i napolju, u renoviranoj bašti sa puno prostora za igru.

(danubeogradu.rs)

 

 

Uređuje: Katarina Vidaković