Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kiki Lesendrić i Piloti 10. juna na Tašmajdanu

Kiki Lesendrić i Piloti 10. juna na Tašmajdanu

Na stadionu Tašmajdan, 10. juna od 21.00, nastupiće Kiki Lesendrić i Piloti, u okviru regionalne turneje.

Kultni srpski bend Piloti nastao je davne 1980. godine, a samo godinu kasnije izašao je njihov prvi album. Od tada do danas Piloti su jedan od najznačajnijih srpskih bendova sa diskografijom koja je već odavno ušla u evergreen kategoriju.

Piloti su već nekoliko meseci na velikoj regionalnoh turneji, koja će svoju kulminaciju imati na stadionu Tašmajdan. Sjajan uvod za ovaj koncert je izlazak albuma „Rekla je da u mojoj glavi čuje gitare i bubnjeve“, na kom su najveći hitovi Pilota.

– Ovo je jedna važna godina za nas. U aprilu nam je izašao album sa dvadeset najznačajnijih pesama Pilota, nastalih u proteklih trideset i pet godina. Dao sam im jedan novi život, snimali smo ih ponovo na način na koji ih danas izvodimo na koncertima – rekao je Kiki Lesendrić.

Koncert na Tašu za Kikija je od posebne važnosti.

– Svirali smo proteklih godina mnogo u Beogradu, na različitim mestima. Na Tašmajdanu nismo svirali od 1987. godine. Prošle godine smo bili deo ekipe koja je svirala na otvaranju renoviranog Taša i tada sam odlučio da će naša sledeća velika beogradska svirka biti upravo tu. Srećan sam što ćemo 10. juna svirati na ovom kultnom mestu. Spremni smo i nadam se da će nas i vreme poslužiti da razmenimo energiju sa publikom.

Cene ulaznica su 600 (parter), 800 (tribina) i 900 RSD (fan pit). (danubeogradu.rs)

U okviru kampanje za beogradski koncert pre nekoliko dana je promovisan i spot za pesmu „Kada sanjamo“, nastalu davne 1984. godine. Trideset tri godine kasnije, ova kultna pesma dobila je svoje prvo video izdanje. Pogledajte…

https://www.youtube.com/watch?v=ff64uN7Cwug&t=2s

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.