Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncerti MŠ „Stanković“ na Kalemegdanu

Koncerti MŠ „Stanković“ na Kalemegdanu

Učenici MŠ „Stanković“ održaće sedan koncerata na Kalemegdanu tokom maja i juna.

U Muzičkom paviljonu prvi koncert biće organizovan 11. maja od 19.00, a nastupiće učenici Gudačkog odseka ove škole zajedno sa svojim kolegama na klasičnoj gitari.Za dž

Mladi umetnici će se ovom prilikom predstaviti raskošnim koncertnim programom, a posetioci će biti u prilici da čuju dobitnike mnoštva nagrada na domaćim i internacionalnim muzičkim takmičenjima, kao i buduće studente bostonskog „Berklija“ i Kraljevskog koledža u Madridu.

Bogat program ovog koncerta uključuje dela od Baha, Botesinija i Betovena, preko Paganinija, Sarasatea, Karkasija i Vijenjavskog, pa sve do Džona Vilijamsa i Petra Stojanovića.

Dan kasnije, u petak, 12. maja od 19.00, pred gostima Beogradske tvrđave nastupiće džez odsek MŠ „Stanković“, čiji učenici i profesori svojim izvođačkim, autorskim, pedagoškim i diskografskim angažmanima čine džez zajednicu čitave naše zemlje živom.

Uskoro ćemo najaviti i ostale nastupe. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.