Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SC: Matija svira Arsena, 20. maja

SC: Matija svira Arsena, 20. maja

U subotu 20. maja od 20 časova, na sceni Velike dvorane Sava centra, Matija Dedić predstavlja svoj kultni album pod nazivom “Matija  svira Arsena”.

Koncert je i deo programa kojim Centar “Sava” obeležava 40. godišnjicu postojanja.

Jedan od vodećih pijanista i džez muzičara regiona, Matija Dedić, sin čuvenog Arsena Dedića, snimio je album osmišlјen kao dirlјiva muzička posveta preminulom ocu. Izdanje je postiglo niz fantastičnih trijumfa. Album je proglašen albumom godine, osvojio je pet muzičkih nagrada “Porin” – nagradu za najbolјe izvođenje džez muzike („Ni ti ni ja“), najbolјi aranžman („Kuća pored  mora“), najbolјi instrumentalni album i najbolјe instrumentalno izvođenje izvan klasične i džez muzike (Matija i Miroslav Tadić za kompoziciju „Ne plači“).

Publika će na koncertu u Sava Centru imati priliku da čuje nezaboravne vanvremenske hitove Arsena Dedića, kompozitora, kantautora, književnika i slikara, na kojima su se na redak način stopili izuzetan emocionalni sadržaj i vanserijsko muzičko umeće i pijanistička virtuoznost  Matije Dedića, naslednika muzičke  tradicije slavnih roditelјa.

Na albumu je zabeleženo 12 legendarnih pesama, među kojima su i Sve što znaš o meni, Dida moj, Kuća pored mora, Moderato cantabile, naslovne teme iz filma (TV serijе) Glembajevi i serije U registraturi

Matija je na albumu „ugostio” i Massima – u pesmi Razgovor s konobarom, kao i gitarističkog virtuoza Miroslava Tadića u kompoziciji Ne plači.

Govoreći o svom albumu, Matija Dedić ne skriva zadovoljstvo zbog uspeha i postignute željene zlatne sredine – da slušaoci prepoznaju pesme njegovog oca, ali isto tako da u njima iznese svoje pijanističke, konceptualne i harmonske zamisli.

Cena ulaznice je 1500 dinara.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković