Naslovna » Izlasci » Sport » Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017.

Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017.

Od 21. juna do 31. avgusta za vreme letnjeg raspusta biće organizovani besplatni sportski programi za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Beograda.

Sekretarijat za sport i omladinu i u ovoj školskoj godini nastavlja sa realizacijom besplatnih programa.

Svi zainteresovani učenici uzrasta od sedam do 18 godina moći će u letnjim danima da provedu slobodno vreme u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da plivaju, a onima koji su već savladali tu veštinu da uživaju u ovom sportu. Učenici će moći da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Besplatni sportski programi – za zdrave navike

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života.

Deca bi trebalo da aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine.

Školarci mogu da se prijave za letnje kampove u kojima će se održavati škole rukometa, odbojke, košarke, stonog tenisa, džudoa, tekvondoa, plesa, ritmičke gimnastike, fitnesa i ostali raznovrsni sportsko-rekreativni i kreativni programi.

Programe organizuju Gradski centar za fizičku kulturu, Sportski centar „Olimp – Zvezdara“, Sportsko-rekreativni centar „Ljubomir Ivanović Gedža“, Sportski centar „Voždovac“, Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad“, „Surčin“, JP „Ada Ciganlija“, Voždovački centar „Šumice“.Za dž

Obuku neplivača organizuju brojni sportski klubovi i centri, gde će deca tehnike plivanja lako savladati uz stručnjake sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom i pedagoškim pristupom.

Biće organizovani brojni programi za decu sa različitim oblicima invaliditeta. Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni kamp, kao i rekreativno plivanje, a Sportsko udruženje LIX organizuje sportski kamp za decu sa autizmom i teškoćama u razvoju, dok će na hipodromu Konjičko udruženje „Potkovica“ realizovati kamp pod nazivom „Budi vitez“.

Interesovanje je veliko…

Interesovanje za sve sportske programe je veliko, pa je preporučeno da se zainteresovani učenici što pre prijave organizatorima pošto je broj mesta ograničen. Potrebno je da učenici sa sobom ponesu sportsku opremu prilikom odlaska na željeni program.

Sekretarijat za sport i omladinu će od 5. do 19. juna vršiti podelu vaučera, sa kojim se ostvaruje pravo na besplatnu školu plivanja (obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja). Sa vaučerom, učenici se prijavljuju direktno klubu čiji se podaci nalaze na vaučeru, koji će ih evidentirati i rasporediti u grupe.

Podela vaučera će se vršiti u Sekretarijatu za sport i omladinu, Kraljice Marije 1, svakog radnog dana od 10.00 do 15.00.

Besplatni termini na bazenima

Pored ovih sportsko-rekreativnih programa, beogradski sportski centri „Tašmajdan“, Zavod za sport i medicinu sporta RS „Košutnjak“, „Olimp – Zvezdara“, „Banjica“, Vaterpolo klub „Partizan“, „Novi Beograd“, „Mladenovac“, obezbediće jednom nedeljno učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu besplatno korišćenje bazena tokom celog letnjeg raspusta.

Većina bazena počinje sa ovim programom od kraja juna ili početkom jula koji traje do 31. avgusta.

Sportski centri mogu da odrede i dodatne dane besplatnog korišćenja bazena pored obavezne srede, ukoliko vremenske prilike ne omogućavaju realizaciju besplatnog korišćenja bazena sredom, uz đačku knjižicu. Sekretarijat za sport i omladinu je za ove namene obezbedio sredstva za pripremu bazena za rad, kao i za zdravstvenu zaštitu. (Beoinfo)

 

Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017. Besplatni sportski programi za vreme letnjeg raspusta 2017.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.