Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba Aleksandre Prhal „Pardon my low-res #3“
Aleksandra Prhal - Pardon my low-res #3": Prozor

Izložba Aleksandre Prhal „Pardon my low-res #3“

Od 6. do 20. juna u Udruženju ljubitelja umetnosti Prozor (Takovska 48) biće otvorena izložba Aleksandre Prhal „Pardon my low-res #3“.

Za razliku od radova predstavljenih izložbom „Remixed“ 2014, kojima je istraživala mogućnosti spajanja fotografija, likovne umetnosti i tehnologije – trećom izložbom iz serijala „Pardon my low-res“ Aleksandra Prhal se vraća ‘čistoj’ fotografiji.

Kao i do sada – Aleksandra nastavlja da kreira u hodu: beleži autentične trenutke; igre boja, svetla i senki koristeći tehničke mogućnosti mobilnog telefona a ne profesionalnih foto-aparata što ovim fotografijama odštampanim na platnu daje specifičan ton i stil.

Fotografije sa ove izložbe nastajale su u protekle tri godine i biće po prvi put izložene.

Izložba „Pardon my low-res #3“ je prodajnog karaktera. Gost na otvaranju (6. jun, 19.00) je Milica Radojević, jazz pevačica i pijanistkinja.

Aleksandra Prhal - Stepenice u Vatikanu
Aleksandra Prhal – Stepenice u Vatikanu

* * *

Aleksandra Prhal je diplomirala zidno slikarstvo na FPUD 1998. godine.

Posle uspešne serije samostalnih i grupnih slikarskih izložbi posvetila se radu u advertajzingu kao dizajner i art direktor.

Od 2001. do danas nagrađivana je na lokalnim i međunarodnim festivalima, a njeni radovi iz domena dizajna ambalaže, vizuelnih identiteta i oglasnih kampanja objavljivani su u više međunarodnih izdanja.

Njene fotografije odabrane su za izložbu „Belgrade Photo Month“, održanoj u aprilu 2017. godine u UK „Parobrod“.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.