Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Moj sastanak na slepo
"Moj sastanak na slepo", prema istinitoj životnoj priči
"Moj sastanak na slepo", prema istinitoj životnoj priči

U bioskopima: Moj sastanak na slepo

Zanimljiva istinita priča poslužila je kao tema za nemačku biografsku dramu „Moj sastanak na slepo“, koja se od četvrtka 29. juna prikazuje u beogradskim bioskopima.

Inspirativan, dirlljiv film, u isto vreme sa komičnim situacijama, prati sudbinu Salije Kahavate (igra ga Kostja Ulman), perspektivnog studenta koji još kao tinejdžer postane gotovo slep. Umesto da posluša sve one koji mu govore da bude realan i prihvati činjenicu da mu gubitak vida ograničava život i želje, on se uporno drži svog sna da radi u luksuznom hotelu. Ne spominjući nikome svoju slabovidost, dobije mesto pripravnika u najprestižnijem hotelu u Minhenu. Odlučan i impresivno uporan, nadmaši sva očekivanja i uspe se provući uz pomoć svog podrugljivog i razboritog prijatelja Maksa (Jakob Mačenc). Međutim, kada se zaljubi u Lauru (Ana Maria Mihe), obmana koju je tako pomno isplanirao počinje da se ruši.

Film „Moj sastanak na slepo“ prikazuje se u Nemačkoj od januara i utisci gledalaca su nepodeljeni – treba ga videti.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Mein Blind Date mit dem Leben / Moj sastanak na slepo. Dužina trajanja filma: 111 minuta. Žanr: drama, komedija. Država i godina proizvodnje: Nemačka / 2017. Režija: Marc Rothemund. Uloge: Kostja Ullmann, Jacob Matschenz, Anna Maria Mühe, Alexander Held.