Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Una
U bioskopima: Una

U bioskopima: Una

Od 22. juna u bioskopima će se prikazivati moćna, mračna i smela drama „Una“, debitantski film reditelja Benedikta Endrjusa.

Zasnovana na nagrađenoj predstavi „Crna ptica“ (Blackbird) Dejvida Harovera, „Una“ je emotivan film o mladoj ženi koja kreće u potragu za svojom prošlošću.

Pre 15 godina, Una je pobegla sa starijim muškarcem, Rejem, zbog čega je on uhapšen i osuđen na zatvor. Kada vidi njegovu fotografiju u časopisu, Una ga pronalazi i dolazi na njegovo radno mesto. Njen dolazak preti da uništi Rejev novi život i njenu psihičku stabilnost. Njihov susret otvoriće brojne rane i nerešene dileme, a potisnute strasti i žudnje će isplivati.

Film „Una“ je imao svetsku premijeru prošlog septembra na Telurajd festivalu u Koloradu, a posle toga je prikazan i na festivalima u Torontu i Londonu, gde je dobio sjajne kritike. Filmski kritičari festivala u Londonu su ga okarakterisali kao „hrabri uvid u jednu tešku temu, koji vam neće pomoći da razlikujete dobro od lošeg, ali će sigurno premašiti vaša očekivanja“.

U glavnim ulogama ove drame su Runi Mara, Ben Mendelson i Riz Ahmed. (danubeogradu.rs)