Naslovna » Izlasci » Film » Tri baletske predstave u programu „Boljšoj na bis“

Tri baletske predstave u programu „Boljšoj na bis“

Bioskop Cineplexx Ušće Shopping Center prikazuje, ekskluzivno, u narednim nedeljama tri baletske predstave čuvenog Boljšoj teatra u programu „Boljšoj na bis“. Prva projekcija, balet „Labudovo jezero“, je u subotu 15. jula, od 18 časova.

Sledi, u subotu 12 avgusta, balet u tri čina Dmitrija Šostakovića „Zlatno doba“, a zatim 9. septembra „Munja“, snažno baletsko izvođenje sa fenomenalnom koreografijom Alekseja Ratmanskog.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa Cineplexx Ušće Shopping Center po ceni od 1300 dinara za pojedinačnu predstavu i 1000 dinara za sva tri izvođenja u letnjoj sezoni.

Labudovo jezero

Kraljevska porodica i gosti su se okupili u palati na rođendanskoj proslavi princa Zigfrida. Na veličanstvenoj ceremoniji, Zigfrid se pojavljuje kao vitez: mlade devojke pokušavaju da pridobiju njegovu pažnju, pošto mora da izabere ženu za sebe tokom bala. Iznenada postaje svestan svojih budućih odgovornosti, te beži u noć i upoznaje čudno jato labudova na magičnom jezeru. Velika legenda o zagonetnoj labud-ženi je jedna od najromantičnijih baletskih klasika rođena u Boljšoj teatru davne 1877. godine. U dvostrukoj ulozi belog labuda Odet i njenog rivala crnog labuda Odile, primabalerina Svetlana Zaharova odiše ranjivošću jednako kao i lukavstvom zahvaljujući svojoj majstorskoj tehnici, a u svemu je prati emotivni Zigfrid – Denis Rodkin. Scene od kojih zastaje dah su sastavni deo ovog dela koje do savršenstva dovode virtuoznosti igrača velikog ruskog Boljšoj baleta.

Originalni naziv i prevod na srpski: Swan Lake / Labudovo jezero. Dužina trajanja: 180 minuta. Žanr: balet. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2017. Muzika: Peter Tschaikowski. Koreografija: Juri Grigorowitsch. Uloge: Swetlana Sacharowa, Denis Rodkin, Artemy Belyakov, Igor Tsvirko.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.