Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Dron
Šon Bin u glavnoj ulozi u filmu "Dron"
Å on Bin u glavnoj ulozi u filmu "Dron"

U bioskopima: Dron

Kanadski triler „Dron“, još jedan u nizu filmova sličnog žanra koji u središte pažnje stavljaju borbu protiv terorizma uz upotrebu drona kao oružja, u bioskopima je od četvrtka 13. jula.

IT stručnjak, profesionalni pilot drona i porodični čovek Nil (igra ga poznati engleski glumac Šon Bin) posvetio je karijeru vođenju tajnih smrtonosnih misija u inostranstvu, kojima upravlja iz svog rodnog grada. Ostatak dana provodi sa sinom tinejdžerom i suprugom, koji ne znaju za njegov opasan posao, pokušavajući da reši probleme ženine ljubavne afere i sinovljevog odrastanja.

Za to vreme, na drugom kraju sveta, u Pakistanu, u napadu dronom kao “kolateralna šteta” ginu članovi porodice čoveka koji kreće u Ameriku, sa bombom u koferu, da se osveti. Kada se biznismen Imir Šau (u ovoj ulozi je kanadski glumac Patrik Sabongui) pojavljuje na vratima kuće Nila Vistina, Nilov život počinje da se komplikuje, opasnost je velika i realna, i on mora da se suoči sa posledicama svog posla.

Film „Dron“ navodi publiku da saoseća čas sa jednom, čas sa drugom stranom, uz otvaranje mnogih tema i dilema sa kojima se susrećemo gotovo svakodnevno slušajući udarne vesti.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Drone / Dron. Dužina trajanja filma: 91 minut. Žanr: triler. Država i godina proizvodnje: Kanada / 2017. Režija: Jason Bourque. Uloge: Sean Bean, Patrick Sabongui, Mary McCormack.