Naslovna » BG špijun » Destinacije » Majami – turistički savršen
Avio karte: Majami (foto: Shutterstock)

Majami – turistički savršen

Moderan grad zabave, odmora i umetnosti, Majami je, kao jedna od najposećenijih svetskih destinacija, postao i globalni centar biznisa, trgovine, arhitekture, kulture, sporta, mode…

Pored trendi prostora, restorana, noćnih klubova, plaža… Majami ima neobično lepo i bogato prirodno okruženje, pogodno za istraživanje i posebne doživljaje.

Hoteli i atrakcije

Vrhunski, romantični, moderni hoteli najviše klase u Majamiju nose nazive kao i u drugim poznatim turističkim centrima – JW Mariott, Four Seasons, Mandarin Oriental, Ritz-Carlton… Ista velika imena imaju ovde i jeftinije varijante – budžet hotele sa dve i tri zvezdice Hilton, Hampton Inn, Mariott, Sheraton, Holiday Inn…

Majami ima jedinstvene plaže u kvartovima Saut bič i Nort bič, čuveni rizort kompleks Majami bič na grupi ostrva, sve kapacitete i ponudu za odmor, sportske aktivnosti i rekreaciju, u svako doba dana i večeri.

Avio karte: Majami (foto: Shutterstock)

Potrebno je međutim, videti i nešto drugo. Koralni dvorac sa početka XX veka je neverovatan prostor napravljen u potpunosti od korala, a otmena Vila Vickaja, palata sa vrtovima iz istog perioda, ima izvanrednu arhitekturu i enterijer.

Poznate atrakcije Majamija, koje svakako treba posetiti su i Morski akvarijum u centru grada, Art deko kvart, kvart Mala Havana sa tipično kubanskom atmosferom i restoranima, Muzej nauke, Planetarijum…

Šoping centri, trgovački molovi i prodavnice svih veličina i vrsta, od najekskluzivnijih do onih za svaki džep, još jedno su poznato obeležje grada u kojem se dobra kupovina podrazumeva.

Avio karte: Majami (foto: Shutterstock)

Gosti Majamija mogu da posete Džangl Ajland ili Zoološki vrt sa retkim vrstama životinja koje žive slobodno u prirodnom okruženju ili da se upute na uzbudljivu turu u veliki Nacionalni park Everglejds u zaleđu grada… Za kratak predah u zelenilu preporučuje se Tropska botanička bašta Ferčajld…

Zima i proleće su najbolje vreme za posetu Majamiju. Temperature se kreću oko prijatnih 22-28°C, sa dosta sunca. Od maja počinje sezona vlažnog toplog vremena koja traje do sredine oktobra, uz povećanu vlažnost, temperature koje prelaze 30°C, česte oluje i pljuskove. Leto je na Floridi doba godine sa nižim cenama i manjim gužvama.

AVIO KARTE – rezervacije preko našeg sajta:
JEFTINIJE, POUZDANO, JEDNOSTAVNO!

Avio karte Majami

Avio karte: Majami (foto: Shutterstock)

Iz Beograda za Majami, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Air France KLM Grupa, sa presedanjem u Parizu ili Rimu. Cena povratne karte za let Beograd – Majami – Beograd je od 440 EUR, što je i najpovoljnija opcija sa jednim presedanjem u toku godine.

Let Beograd – Majami traje od 14:40 sati. Međunarodni aerodrom Majami nalazi se sedam kilometara zapadno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je -6 sati, a trebalo bi imati u vidu da je prelazak na letnje/zimsko računanje vremena u Majamiju prvog vikenda u martu/novembru. (danubeogradu.rs; sve fotografije: Shutterstock)

Uređuje: Katarina Vidaković