Naslovna » Izlasci » Festivali » Merkator: Dani stripa od 25. do 27. avgusta
Dani stripa, poslednjeg avgustovskog vikenda
Dani stripa, poslednjeg avgustovskog vikenda

Merkator: Dani stripa od 25. do 27. avgusta

U Merkator centru na Novom Beogradu, na adresi Bulevar umetnosti 4, od petka 25. do nedelje 27. avgusta družiće se ljubitelji stripa, na manifestaciji Dani stripa.

Najavljena je trodnevna berza stripa praćena prodajnom izložbom, besplatna strip radionica za sve zainteresovane i crtanje za publiku.

Najveći domaći izdavači među kojima su i Veseli četvrtak, Darkwood, System comics… kao i neki specifičniji poput Makonda i Čudne knjižare, doneće svoja najaktuelnija izdanja. Knjižara Alan Ford će pored stripova doneti i velike uramljene i lakirane strip table Zagora i Marti Misterije, s nedavno održanog 1. Beogradskog festivala stripa – TRAS, koje će biti dostupne u okviru prodajne izložbe. Za dž

Besplatna strip radionica, koju vodi Vladimir Vesović iz Škole stripa „Đorđe Lobačev“, odvijaće se u subotu, 26. avgusta, od 12 do 16 časova. Učešće na radionici je potpuno besplatno, a pribor je obezbeđen i nije potrebno prethodno prijavljivanje. U radionici mogu učestvovati i odrasli i deca.

Istog dana, od 16 do 20 časova, ilustratori Siniša Banović i Borivoje Grbić crtaće omiljene strip junake uz prisustvo publike i poklanjati radove.    

Dani stripa u Merkatoru, počinju u petak u podne i traju do nedelje, do 21 čas, a posle Beograda, u subotu i nedelju 2. i 3. septembra, Dani stripa će biti održani i u Merkatoru u Novom Sadu.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.