Naslovna » Izlasci » Festivali » 13. Dečiji filmski festival Kids Fest: Pod filmskim kišobranom

13. Dečiji filmski festival Kids Fest: Pod filmskim kišobranom

Od 1. do 7. novembra biće održan 13. Dečiji filmski festival Kids Fest pod sloganom „Pod filmskim kišobranom“.

Najpopularniji festival zabave za decu, najmlađim ljubiteljima sedme umetnosti širom Srbije donosi filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz Švajcarske, SAD, Francuske, Belgije, Češke, Holandije, itd.

Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a za potrebe programa Kids Fest-a biće sinhronizovani na srpski jezik.

Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni u bioskopima, a tinejdžeri će, i ove godine, uživati u specijalnom Teen programu.

Ove godine biće predstavljeno 17 filmskih ostvarenja koja dolaze iz celog sveta.

Kao i svake godine, program nudi ostvarenja za najmlađe, poput filmova „Bamzi i veštičina čerka“, „Mali traktor Fergi 2“, zatim 3D filmove „Družina iz Džungle 3D“ i „Mali Šef 3D“ i „Vau vau zvezda 3D“ , dokumentarce koji će vas upoznati sa čarima Finske „Saga o šumi“ i „Priča o jezeru“. Za starije školarce biće dostupni filmovi „Izgubljeno nađeno“, „Kingsman: Zlatni krug“, dok će svi uživati u filmovima „Dnevnik Šonjavka: Dugo putovanje“, „O sovama i miševima“ i „Laste i amazonci“.

U Dečijem kulturnom centru Beograd (Takovska 8) biće organizovani raznovrsni sadržaji za decu: edukativne radionice i školice, a tu će biti i animatori, klovnovi, igraonice za najmlađe. Među ovogodišnjim radionicama posetioci će biti u prilici da učestvuju u kreativnom kutku uz „Crveni krst Beograd“, „Politika za decu“, „Hajmo drugari“, „Kamičak“, „Muzički centar Imaginarijum“, „Sveznalkov rečnik“, a zabavlja će vas mađioničar Luka Ivanović. Za vikend pravimo Ferdinand dan (4. 11.) i Dan Šonjavka (5. 11.), kada se družimo sa svojim omiljenim likovima. U ponedeljak, 6. 11, pravi dan Filmske animacije, a u utorak, 7. 11, možete pogledati meksički film „Čudesna sudbina kamenog dečaka“ i upoznate se sa meksičkom kulturom.

Ambasadorka 13. Kids Fest-a, pevačica Ana Štajdohar, prisetila se svog detinjstva i pozvala sve roditelje da izdvoje vreme i odvedu decu u bioskope kako bi na najkvalitetniji način proveli vreme sa njima. – Sjajna stvar je i to što su cene karata niže od standardnih, što olakšava roditeljima da svojim najmilijim članovima porodice omoguće uživanje u filmskim animiranim ostvarenjima. Neki od naslova će biti prikazani samo na Kids festu, i to treba iskoristiti – izjavila je Ana Štajdohar.

Kids Fest – u tridesetak gradova Srbije

13. Kids Fest održaće se u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, i u još trideset gradova širom Srbije.

Ove godine, centralna lokacija Dečijeg filmskog festivala u Beogradu biće Dečiji kulturni centar (DKC), dok će mališani moći da uživaju u najboljim ostvarenjima i u bioskopima Cineplexx Ušće SC, Cineplexx Delta City, Cineplexx Big Beograd, Roda Cineplex, Fontana, Dvorana Kulturnog centra Beograda i Cine Grand Capitol park Rakovica.

U Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu će to moći da učine u bioskopima CineStar Cinemas, s tim što će Novosađani imati na raspolaganju i bioskop Arena Cineplex. Kids Fest u Kragujevcu se održava u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskopi Vilin grad i Cineplexx Niš.

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids Fest-u su ostale iste kao i prethodnih godina (150-355 RSD), pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Karte se kupuju na blagajnama bioskopa u kojima će biti prikazani filmovi.

Sadržaje filmova pročitajte na ovom linku. (danubeogradu.rs)

Kids Fest 2017 – repertoari

Kids Fest 2017 - program Kids Fest 2017 - program Kids Fest 2017 - program Kids Fest 2017 - program Kids Fest 2017 - program