Naslovna » Izlasci » Film » Best of LIFFE 2017 – najbolji filmovi iz regiona

Best of LIFFE 2017 – najbolji filmovi iz regiona

Do 11. oktobra u bioskopu CK „Vlada Divljan“ organizovan je program Best of LIFFE 2017 u okviru koga se prikazuju najbolji ovogodišnji filmovi iz regiona.

U pitanju su filmovi sa jubilarnog 10. Leskovačkog internacionalnog filmskog festivala režije koji je održan od 19. do 23. septembra.

Best of LIFFE je otvoren 29. septembra hrvatskim filmom „Ne gledaj mi u pijat“, a među filmovima koji će biti prikazani su i „Igla ispod praga“, „Oslobođenje Skoplja“, „Na telu i duši“, „Rekvijem za gospođu J“, „Ustav Republike Hrvatske“, „Noćni život“, „Dnevnik mašinovođe“ i drugi.

U nedelju, 8. oktobra od 21.00, biće prikazan film iznenađenja.

Na festivalu u Leskovcu nagradu za najbolju režiju, Gran pri „Živojin Žika Pavlović“, dobila je Hana Jušić za „Ne gledaj mi u pijat“. Nagrađeni reditelji su i Damjan Kozle i Bojan Vuletić. Specijalno priznanje dobio je Igor Šterk za film „Pođi sa mnom“ kao i Alen Drljević za režiju filma „Muškarci ne plaču“.

Nagrađeni su i Seka Sablić (najbolja ženska uloga – „Igla ispod praga“), Martin Gjorgoski (najbolja muška uloga – „Amok“) i film „Oslobođenje Skoplja“ (najbolja produkcija).

Repertoar festivala Best of LIFFE pogledajte OVDE. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.