Naslovna » BG servis » Nova grejna sezona: Probe grejanja od 2. do 10. oktobra
Nova grejna sezona u Beogradu (foto: Shutterstock)
Nova grejna sezona u Beogradu (foto: Shutterstock)

Nova grejna sezona: Probe grejanja od 2. do 10. oktobra

Nova grejna sezona u Beogradu počinje 15. oktobra, a JKP „Beogradske elektrane“ obaviće funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja, od 2. do 10. oktobra.

Funkcionalne probe proizvodnih i distributivnih postrojenja imaju svrhu što bolje pripreme za grejnu sezonu 2017/2018. godine, navodi se u saopštenju „Beogradskih elektrana“.

One podrazumevaju proveru rada energetskih objekata – toplana i kotlarnica, čime se uporedo vrši provera i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih kućnih grejnih instalacija.

Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih kućnih grejnih instalacija biće obavljene u ponedeljak, 2. oktobra, u toplani „Novi Beograd“ i „Cerak“. U utorak, 3. oktobra, biće obavljene u toplanama „Borča“, „Voždovac“ i „Miljakovac“, dok će u sredu, 4. oktobra, biti u toplani „Mladenovac“. Narednog dana probe će se obaviti u toplanama „Zemun“, „Konjarnik“ i „Višnjička banja“, a u petak, 6. oktobra u toplanama „Dunav“ i „Medaković“.

U ponedeljak, 9. oktobra, probe će biti u toplanama „Batajnica“, „Mirjevo“ i „Banovo brdo“, a narednog dana u kotlarnicama Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, KBC „Bežanijska kosa“, GAK „Narodni front“ i Luka „Beograd“.

U saopštenju se napominje da funkcionalne probe ne podrazumevaju početak grejne sezone. „Beogradske elektrane“ apeluju na korisnike da ne upućuju reklamacije dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema, a ne zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno bi trebalo da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija. Ukoliko primete curenje vode iz instalacija ili kvar, treba da ih prijave dispečerskom centru „Beogradskih elektrana“ na broj telefona 011/2093-100.

Jedan komentar

  1. Grejanje u Deset avijaticara 19 prestalo da funkcionise danas od oko 10h. U zgradi ima male dece i beba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.