Naslovna » Izlasci » Festivali » Radost Evrope, od 2. do 5. oktobra

Radost Evrope, od 2. do 5. oktobra

Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope“, najveća i najznačajnija beogradska internacionalna manifestacija u kojoj učestvuju deca, biće održan od ponedeljka 2. do četvrtka 5. oktobra, 48. put.

Pod sloganom „Svako dete ima krila“, inspirisanim stihovima poznatog pesnika Miroslava Mike Antića, družiće se naredne nedelje mladi iz Beograda i 17 zemalja učesnica. Deca dolaze iz Evrope, ali i drugih krajeva sveta – od Kine i Rusije do Azerbejdžana, Nemačke, Slovačke, Turske…

Đaci iz više od 20 beogradskih škola i njihovi gosti na programu će imati Sportski dan na Adi Ciganliji i Susrete prijateljstva u Dečijem kulturnom centru Beograd, a prvog dana – nastup pred Beograđanima.

Tradicionalno, manifestacija počinje karnevalom koji se kreće centrom grada, do spomenika Pobednik na Kalemegdanu. Tu će biti upriličeno svečano otvaranje, a zatim sledi organizovana poseta Beo-zoo vrtu i povratak u Dečiji kulturni centar, gde će biti otvorena izložba i dodeljene nagrade najboljima na 19. Međunarodnom likovnom konkursu „Radost Evrope“.

Gala koncert je zakazan za četvrtak 5. oktobar u 18 časova u Velikoj dvorani Sava centra.   

Radost Evrope – uvodni program

„Radost Evrope“ ima i uvodni program pod nazivom „Dok čekamo goste“, koji se odvija od 18. do 30. septembra u Dečijem kulturnom centru.

Svakoga dana od 10 i od 12 časova učenici osnovnih škola mogu da posete interaktivnu postavku inspirisanu poezijom Mike Antića. Program radionica osmišljen je isključivo za najavljene grupe, uz prijavu na telefon 060/167 33 43.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.