Naslovna » Izlasci » Sport » Fudbal: Super liga Srbije, zaostali mečevi i 15. kolo

Fudbal: Super liga Srbije, zaostali mečevi i 15. kolo

U subotu i nedelju, 28. i 29. oktobra igra se 15. kolo jesenjeg dela Super lige Srbije, koje beogradskim navijačima donosi gradski derbi. Iako u pitanju nisu „večiti rivali“, utakmica između Čukaričkog i Voždovca u ovom trenutku veoma je interesantna.

Pomenimo i dva sutrašnja beogradska meča, zaostala zbog obaveza Crvene zvezde i Partizana u Ligi Evrope.

U sredu 25. oktobra u 15 časova na terenu u Zemunu igra se utakmica između Zemuna i Partizana, a Crvena zvezda će od 18 časova ugostiti na stadionu „Rajko Mitić“ subotički Spartak.    

Vratimo se na redovno, 15. kolo, koje će biti otvoreno susretom na Banjici, gde od 19 časova fudbaleri Rada dočekuju apsolutnog favorita, ekipu Vojvodine. Za goste je ovo prilika da, posle mesec dana takmičenja u superligaškim mečevima, umesto remija iz prethodnih utakmica zabeleže tri boda. „Građevinari“ su i dalje, sa skorom od samo osam bodova iz 14 utakmica, pretposlednji na tabeli, ali nada postoji – na stadionu Kralj Petar Prvi Partizan je u 11. kolu primio dva gola, što potvrđuje da se i jakom protivniku može pružiti otpor.

U nedelju 29. oktobra igraju se dve utakmice na beogradskim terenima. Zemun u 13 časova, samo četiri dana posle duela sa ekipom Partizana, dočekuje Crvenu zvezdu.

Na Banovom brdu u 17 sati počinje utakmica između Čukaričkog i Voždovca. Čukarički se pozicionirao oko sredine tabele, bez značajnijih oscilacija u formi. Poslednje tri utakmice domaći su završili rezultatom 0:0, uključujući susrete sa neugodnim Spartakom i Partizanom u gostima. Pre toga su zabeležili dve pobede, dakle u pet poslednjih mečeva „brđani“ su neporaženi. Tim Voždovca je i dalje u odličnoj formi, na trećem mestu na tabeli, sa dobro raspoloženim pojedincima i 28 bodova iz 14 utakmica. Dovoljno za uzbudljiv gradski derbi.

Pregled utakmica 15. kola

Subota, 28. oktobar
Rad – Vojvodina… 19.00

Nedelja, 29. oktobar
OFK Bačka – Javor… 13.00
Zemun – Crvena zvezda… 13.00
Borac – Partizan… 17.00
Čukarički – Voždovac… 17.00
Mladost – Mačva… 17.00
Radnik – Spartak… 17.00
Radnički – Napredak… 17.00 / derbi 15. kola

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković