Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » KC Grad: Lira Vega i Sana Garić

KC Grad: Lira Vega i Sana Garić

U petak, 10. novembra u beogradskom KC Grad zajednički koncert održaće Lira Vega i Sana Garić.

Posle zapaženih nastupa na poznatim festivalima kao što su Exit, Drimon Makedonija, Avant Music Festival (Moskva), Kvir_feminist_actziya (Beč), Krüzer Medika (Zagreb), Sana Garić će sa bendom predstaviti pesme sa dugoočekivanog debitantskog albuma „Svet za nas“.

To je prvi u planiranom nizu albuma na kojima pesme nastaju improvizacijom i saradnjom sa drugim muzičarima.

Na ovom koncertu kao specijalni gost nastupiće Janja Lončar (klavijature). Zajedno sa Sanom (vokal, klavijature) uživo nastupaju Pavle Popov (klavijature, gitara) i Feđa Tom Franklin (bubanj, perkusije).

Na albumu „Svet za nas“ gostovali su brojni ljudi sa muzičke scene a album je producirao Radan Đorđević Rahmanee. Publika će uimati priliku da čuje album u celosti, ali i dobro znane hitove u novim elektro-synth aranžmanima.

Sana Garić (foto: Bojan Vasiljević)
Sana Garić (foto: Bojan Vasiljević)

U četvrtak, 9. novembra, očekuje vas WoO i Marko Paunović u KC Grad, a u subotu 11. novembra nastupiće PopActually i Bojana Vunturišević.

Lira Vega i „Duhovi“

Lira Vega je rok bend koji postoji od kraja 20. veka, kada im je postava bila četvoročlana, ali je vremenom evoluirala u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević).

Treći studijski album „Duhovi“ izdali su 2015. godine. Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i „uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene“.

Dvojac na sceni izvodi pesme sa i dalje aktuelnog albuma „Duhovi“, kao i najveće hitove s prethodna dva albuma u novim aranžmanima, s elektronskom matricom.

Ovo će im biti prvi nastup na bini KC Grad od spektakularne „neobične promocije“ albuma „Duhovi“ u januaru 2016. godine, kada je više od 20 poznatih muzičara iz eminentnih beogradskih bendova izvelo svoje viđenje kompletnog albuma.

U pripremi je DVD izdanje sa ovog koncerta, a u međuvremenu Lira Vega je objavila tri nova video spota i održala niz koncerata po regionu kao i na raznim festivalima.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 400 RSD za oba nastupa mogu da se nabave do 10. novembra, dok će na dan koncerta cena karte iznositi 600 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.