Naslovna » Porodica » Deca » Mali pozorišni eksperti 2017/18

Mali pozorišni eksperti 2017/18

Tokom školske 2017/18. godine biće realizovan program Mali pozorišni eksperti za decu uzrasta od osam do 12 godina.

Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbije raspisalo je konkurs za decu koja će učestvovati u, za njih namenski kreiranom, pozorišnom i obrazovnom programu.

Program obuhvata besplatnu posetu pozorištu jednom mesečno, upoznavanje i radionice sa glumcima, rediteljima, dramaturzima, pozorišnim pedagozima i drugim stvaraocima, upoznavanje sa kulturom odlaska u pozorište, osnovama gledanja predstave, elementima scene i drame, kao i sa različitim pozorišnim formama.

Mali pozorišni eksperti – da se pozorište bolje razume

Cilj programa je razvoj dečjih interesovanja za pozorište, uspostavljanje navike odlaženja u pozorište, bolje razumevanje pozorišta.

Istovremeno, program će omogućiti pozorišnim stvaraocima i stručnjacima da bolje razumeju dečje potrebe, očekivanja i perspektivu kada je reč o pozorištu. Program se, posle prve eksperimentalne godine, realizuje drugi put u Beogradu, a ambicija tima je da se proširi i na druge gradove Srbije.

Mali pozorišni eksperti će proći kroz niz radionica i drugih aktivnosti koje će ih ohrabriti i osnažiti u iznošenju mišljenja prema pozorišnim Za džpredstavama koje pogledaju, opremiti ih veštinama komunikacije sa pozorišnim autorima i izvođačima, kao i sa publikom sačinjenom od svojih vršnjaka.

Učešće u programu je besplatno.

Mali pozorišni eksperti imaće priliku da gledaju i gostujuće domaće i inostrane predstave na festivalima pozorišne umetnosti za decu, gde će moći da se upoznaju sa drugim kulturama, pozorišnim izrazima i novim tendencijama.

Prvi u nizu biće festival Pozorište Zvezdarište koji se održava od 17. do 23. novembra. Mišljenje i ocene Malih pozorišnih eksperata biće dragocen doprinos kritici pozorišta za decu i mlade, ali i autorima u cilju razvijanja novih poetika u scenskom izrazu za ovu publiku.

Pozvani su roditelji ili staratelji da prijave svoju decu uzrasta od osam do 12 godina za učešće u ovom programu najkasnije do srede, 15. novembra.

Više informacija potražite na ovom linku. (danubeogradu.rs)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.