Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SC: Kerber kakav još niste čuli

SC: Kerber kakav još niste čuli

U utorak 12. decembra u Velikoj dvorani Sava centra nastupa niški hard rok bend Kerber, ali unplugged, sa gudačkim orkestrom i, kako najavljuju, u izdanju koje još niste čuli.

Uz violine, ksilofon, kontabas i perkusije publika će moći da čuje svoje omiljene pesme izvedene na nešto drugačiji način.

Kerber održava akustični koncert posle više od dve decenije, o čemu Goran Gale Šepa, frontmen grupe kaže:

“Prvi akustični koncert smo održali u Nišu 1994. godine, a potom i legendarni, dobro poznat javnosti, unplugged koncert u Novom Sadu 1996. godine i evo posle više od 20 godina sviramo takav koncert ponovo na velikoj sceni Sava Centra. To će biti jedan romantičan koncert sa najsavremenijim ozvučenjem i novom opremom koja po prvi put dolazi u Srbiju. Posebno nam je zanimljiv taj datum, jer je naš live album, pod nazivom 12.12.88, snimljen na koncertu u Domu omladine u Beogradu, baš 12-og decembra te davne 1988. godine. Nešto nas sudbinski veže za taj datum i radujem se što će publika moći da čuje naše stare hitove u novim aranžmanima.

Na sceni će biti puno muzičara sa nama, čak će na kraju koncerta na bini biti i oko 80 ljudi. Ova forma nam baš leži i volimo da uživamo u neposrednom kontaktu sa publikom što nam ovaj način muziciranja i dozvoljava. Ovo je izazov za Kerber i jedva čekamo 12. decembar. Nakon unplugged koncerata u Nišu, Knjaževcu i Alkesincu koji su održani uz puno pozitivnog naboja i emocija, čemu je sigurno doprineo i proširen sastav, red je došao i na beogradsku publiku. Vidimo se u Sava Centru 12. decembra!“

Koncert počinje u 20.30 časova.

Cene ulaznica, koje se mogu nabaviti putem Eventim prodajne mreže i na blagajni Sava centra, su 1.000, 1.300, 1.500, 1.800, 2.000 i 2.500 dinara.

Kerber, od 1983. godine na sceni

Grupa Kerber je aktivna na muzičkoj sceni više od 30 godina. Naziv je dobila po imenu bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Na vrata jugoslovenske rok scene grupa je ušla 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su se pre njih afirmisali bendovi poput „Idola”, „Filma” i drugih. Prve koncerte grupa Kerber je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Album prvenac „Nebo je malo za sve” snimljen je polovinom 1983. godine. Njihovi koncerti u to vreme su bili karakteristični po Sosi, koji je svirao gitaru u obliku sekire, a na bini je gutao i bljuvao vatru. Trideset godina kasnije bend i dalje puni hale i velike koncertne prostore širom Srbije.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković